Dele af Bratten området er nu lukket for fiskeri 

EU-Kommissionen har nu godkendt beskyttelsen af Bratten-området i Skagerrak. Dermed er det juridiske omkring lukningen af området på plads. Siden midt
06 mar 2017

EU-Kommissionen har nu godkendt beskyttelsen af Bratten-området i Skagerrak. Dermed er det juridiske omkring lukningen af området på plads. Siden midt i februar måned har det således været forbudt at udøve fiskeri i en række områder, der er udpeget af beskyttelseshensyn. Områderne beskyttes som følge af naturbeskyttelses direktiver, og det er forekomsten af revstrukturer, større dybe mudderhuller , samt svampe og søfjer der ønskes beskyttet. Der er tale om et forbud mod alle typer af fiskeri i området. Således nævnes det i EU-Kommissionens dokument for lukningen, at ”i Bratten området skal alt fiskeri i de pågældende områder med rev forbydes, i betragtning af de øgede vanskeligheder med at kontrollere fiskeriet og det minimale pelagiske fiskeri”.

Et af kravene til de fartøjer, der udøver fiskeri i områderne omkring de lukkede områder, er, at de har AIS ombord. AIS´en skal således være i funktion, når der fiskes omkring områderne. Det er dog tilladt for fiskefartøjer at gennemsejle området med redskaber ombord. Det kræves dog, at de er fastgjort og stuvet så de ikke umiddelbart kan anvendes. Det betyder – i EU-sprog – at net, synk og lignende redskaber skal være adskilt fra skovle og slæbe- og trawlliner samt wirer. Net, der befinder sig på eller over dækket, skal være solidt fastgjort og stuvet og langliner skal være stuvet på de nedre dæk.

Det er de svenske myndigheder, der har udpeget de 14 områder, som nu er lukket for alt fiskeri. Det er tilladt at fiske mellem områderne, altså udenfor de på kortet markede områder. Områderne dækker ialt 32.000 hektar, svarende til 27 procent af det samlede areal for natura2000 området der kaldes Bratten området.

Danmarks Fiskeriforening PO har over flere omgange været i kontakt med de svenske myndigheder i forhold til udpegningen af områderne, hvor der blandt andet er blevet fremlagt fiskerimønstre for danske fiskere i området. Der er både blevet anvendt slæbestreger og VMS til dette arbejde.  Også Tyskland der blevet inddraget i disse forhandlinger.

[]

 

Flere Nyheder