Den østlige Østersø blev som forventet - desværre

Rådgivningen fra ICES for 2019 lyder på en reduktion på 36 procent for torsken i den østlige Østersø i forhold til i år. Selv om det er en stor redukt
af Claus Kirkegaard
01 jun 2018

Rådgivningen fra ICES for 2019 lyder på en reduktion på 36 procent for torsken i den østlige Østersø i forhold til i år. Selv om det er en stor reduktion i kvoten, kommer det ikke bag på Thomas Thomsen, som er formand for Bornholms Fiskeriforening.

- Det er da drastisk med den store reduktion i kvoten, men det kommer ikke som lyn fra en klar himmel. Men der er ingen tvivl om, at det vil gøre ondt på fiskerne og hele industrien omkring det, siger Thomas Thomsen, som ikke kan lade være med at tænke på, om det er sælernes hærgen, man nu ser resultatet af.

- Er det sælernes indflydelse, som fiskerne begynder at se nu?, lyder det fra den bornholmske lokalforeningsformand.

Konsekvensen af den drastiske nedskrivning af torskekvoten i den østlige Østersø bliver, at de bornholmske fiskere må ud på lejemarkedet for at have torsk nok næste år.

- Den nationale kvote er egentlig stor nok til dansk fiskeri. Men fordelingen gør, at man på Bornholm må ud og leje torsk til næste år, siger Thomas Thomsen.

Positivt med rødspætter og laks

For rødspætter i område 24-32 såvel som for område 21-23 er der en fornuftig rådgivning fra ICES, og det er positivt, mener lokalforeningsformanden på Bornholm.

- Jeg glæder mig over rådgivningen på rødspætter, og så er det også positivt, at der er status quo på laks. Derudover er det selvfølgelig kun godt, at torsken i den vestlige Østersø går så voldsomt frem, siger Thomas Thomsen.

I område 24-32 lyder rådgivningen fra ICES på en rødspættekvote på 3.725 tons, og for område 21-23 på 15.237 tons.

 

Flere Nyheder