Der blev landet fisk for 917 mio. kr. i Skagen sidste år

[caption id="attachment_12597" align="aligncenter" width="866"] Fiskerne i Skagen er rigtig gode til at lande fisk, og det afspejler sig i mængden af
08 feb 2016

[caption id="attachment_12597" align="aligncenter" width="866"]spis dansk fisk Fiskerne i Skagen er rigtig gode til at lande fisk, og det afspejler sig i mængden af fisk, der kommer over kajerne i Skagen. Det skabte ny rekord for landingsværdi i 2015.[/caption]

Fiskerne, der lander på Skagen Havn, kan godt klappe sig selv på skulderne for veludført arbejde. I 2015 blev der således landet fisk for lige under en milliard kr. i Skagen. Tallet var nærmere bestemt 917 mio. kr., hvilket er den højeste landingsværdi nogensinde i Skagen. Dermed bliver en stor del af værdien ved dansk fisk skabt på kajerne i Skagen.

Det er især indenfor den pelagiske sektor og indenfor industrifisk, at værdien og mængderne er store. Men også på konsumsiden landes der store mængder af både jomfruhummer og dybvandsrejer i Skagen.

Også på mængden er Skagen i top med 348.000 tons bragt i land i Skagen ud af en samlet mængde i 2015 på 1.171.830 tons fisk. Dermed landes 30 procent af mængderne i Skagen.

For Skagen Havn giver meldingen om rekord selvsagt tilfredshed.

- Det viser en fortsat stor aktivitet inden for fiskerierhvervet i Skagen, siger havnedirektør Willy B. Hansen, der dog også i et nyhedsbrev peger på, at der fortsat er plads til forbedringer.

- Vi fastholder vores markedsposition både inden for landede mængder og værdi, siger Willy B. Hansen således.

 

Flere Nyheder