Der er danske østers til Nytårsaften

Menuen Nytårsaften kan sagtens komme til at byde på danske østers fra Limfjorden. Fiskerne fra Nordjylland melder nemlig, at de har landet 100 tons i
23 dec 2015

Menuen Nytårsaften kan sagtens komme til at byde på danske østers fra Limfjorden. Fiskerne fra Nordjylland melder nemlig, at de har landet 100 tons i tiden op mod jul, så der er sikkerhed for, at middagsbordene kan bugne af østers.

- Der er østers nok til det danske marked. Vi fik sat kvoten op med 50 ton, så vi i alt må fiske 150 ton i denne sæson, fortæller Viggo Kjølhede, formand for Foreningen Muslingeerhvervet, til Thisted Dagblad.

Læs også: Så er der åbnet for østersfiskeriet

Den større kvote har sin naturlige forklaring. Bestanden af østers i Nissum Bredning er vokset markant, og det har givet fiskerne flere østers at fiske på, lyder forklaringen fra fiskerne i Limfjorden.

De lover i øvrigt, at der er tilstrækkeligt med kvote at fiske på, så der også kan komme østers på middagsbordene, når det Påske næste år.

- Vores sæson løber fra sommer til sommer, og der er 50 ton tilbage af kvoten. Så der vil også være østers til påskebordet, fortæller Viggo Kjølhede til Thisted Dagblad.

 

Flere Nyheder