Der er færre makrel ved Østgrønland

Der ser ud til at være et fald i makrelbestanden ved Østgrønland. Sådan lyder den første melding fra Grønlands Naturinstitut, der i slutningen af juli
12 aug 2015

Der ser ud til at være et fald i makrelbestanden ved Østgrønland. Sådan lyder den første melding fra Grønlands Naturinstitut, der i slutningen af juli og starten af august har lavet undersøgelser i farvandet øst for Grønland.

Togterne er først afsluttet nu, og det er derfor for tidligt at sige noget eksakt om bestandsstørrelsen, men ifølge en pressemelding fra Grønlands Naturinstitut så er bestanden mindre end i 2014. Instituttet vurderer, at det ”kan tyde på, at makrellens vandring fra gydeområderne vest for de Britiske Øer, er blevet forsinket og forkortet på grund af et koldt forår”.

- Dertil formodes der en mindre nedgang i bestanden, skriver Grønlands Naturinstitut, der peger på, at det stemmer godt overens med meldingerne om en træg start på det grønlandske makrelfiskeri.

I 2014 fangede Grønland 78.000 tons makreller i østgrønlandsk farvand, og Grønland har for 2015 fastsat en kvote på 85.000 tons fra den nordatlantiske makrelbestand.

Flere Nyheder