Der er for lidt torsk ved Ærø

[caption id="attachment_8649" align="alignright" width="620"] H 151 Lis Nordahl. Foto: René Dandanell.[/caption] Normalt er februar måned en ganske
14 feb 2015

[caption id="attachment_8649" align="alignright" width="620"]H 151 Lis Nordahl. Foto: René Dandanell. H 151 Lis Nordahl. Foto: René Dandanell.[/caption]

Normalt er februar måned en ganske god måned at fange torsk i området ved Ærø i det sydfynske Øhav. Derfor forlader H 151 Lis Nordahl også havnen i Gilleleje for at søge til Fåborg på fiskeri. I år har torsken dog gem sig for skipper Carsten Nordahl.

Det står sløjt til med fangsterne.

- Det går ikke ret godt, konstaterer han.

Torsken svigter på denne kolde måned, hvor 50-100 kilo i nettet vil være det bedste, de kan præstere. Normalt er februar en god måned for torsk, men den store mængde søger ikke mod posen.

- Vi har haft 300 kilo, måske 400-500 kilo, hvis det går nogenlunde. Det er lige lidt nok, siger Carsten Nordahl, og pointerer, at det irriterer én når man kan fange flere torsk hjemme.

- Der er mange torsk i Kattegat, og der var op til et par tons i ”trekanten”, inden vi sejlede, konstaterer han.

Mens fiskeriet er sløjt i Østersøen, så er priserne ganske gode.

- Vi lander i Fåborg. Priserne er noget bedre end sidste år. Det er lige ved at være en ti´er bedre, så priserne kan vi ikke lige klage over, lyder det.

Fiskeriet startede sidste mandag i den vestlige Østersø, og alt afhængig af fangsterne de næste dage overvejer Carsten Nordahl at drage videre til enten Fehmern eller Storebælt, hvor meldingerne er mere positive.

- Vi var lige ved at sejle vores vej mandag aften, men jeg synes jeg var for træt til at steame nogen steder, siger han.

Transporten til Fåborg var nemlig tidligt om morgen foregået med bil til Fåborg fra Gilleleje. Og normalt fiskes der fra klokken fem om morgenen til omkring halv otte om aftenen.

Han håber, at fangsten rettede sig, så han ikke skulle bekymre sig om at flytte fiskeplads. Alternativerne er en fiskeplads ved Fehmern eller i Storebælt, hvor der meldes om torsk.

Endnu er Carsten Nordahl ikke ramlet ind i kravet om landing af undermålsfisken selvom det er gældende i Østersøen.

- Vi fanger ikke nogen småtorsk. Det har vi ikke gjort endnu, måske har vi set en styk, siger han og nævner, at det har været 2´ere og 3´ere og en enkelt 4´er torsk i fangsterne.

 

 

Flere Nyheder