Der er godt med rejer

Rejetrawleren S 386 Casilo har stævnen rettet mod havnen i Skagen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Henrik Terpet til en snak om, hvordan det går
27 sep 2015

Rejetrawleren S 386 Casilo har stævnen rettet mod havnen i Skagen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Henrik Terpet til en snak om, hvordan det går med rejefiskeriet i øjeblikket.

- Vi har været ude i en uge nu, og vi har da omkring 4.000 kilo søkogte rejer og 11.000 kilo rå rejer med ind. Der er godt med rejer derude i øjeblikket - det er vel ok for at sige det på godt nordjysk, fortæller skipper Henrik Terpet til Fiskeri Tidende.

Priserne er også ganske tilfredsstillende i øjeblikket.

- De kogte får vi sådan cirka 70 kroner kiloet for, mens vi får mellem 18 og 19 kroner for de rå – alt efter størrelse, så vi kan da godt lave, så vi har tre årslønninger, siger Henrik Terpet, som sammen med den tre mand store besætning skiftevis lander rejerne i Skagen, Göteborg eller Smögen, alt efter, hvad der ligger tættest.

Der er kommet en tro på rejefiskeriet igen, og skipper er optimistisk.

- Vi tror på fiskeriet igen og har en meget mere positiv tilgang til det i forhold til for bare halvandet år siden. Det er også grunden til, at vi har bestilt et nyt fartøj hos Vestværftet, som efter planen skal stå klar den 1. juni 2017. Vores nuværende fartøj er på 184 bruttotons, mens det nye bliver omkring 328 bruttotons, så det bliver noget større. Det bliver 3,80 meter længere og 1,40 meter bredere, end det nuværende fartøj, siger Henrik Terpet.

Planen for det fremtidige fiskeri er også på plads.

- Det er meningen, at vi så vil fiske videre med to fartøjer. Det er i hvert fald planen, at vi kan det. Men der kan jo ske så meget. Det er plan A. Om det så også holder, når vi kommer til juni 2017 må tiden vise. Men vi tror på det, ellers havde vi heller ikke bestilt det nye fartøj, siger Henrik Terpet.

 

Flere Nyheder