Der er ingen algegift i erhvervsfiskernes muslinger

  [caption id="attachment_13555" align="aligncenter" width="954"] De muslinger, der sælges i butikkerne, er testet for den algegift, som Fødev
23 maj 2016

 

[caption id="attachment_13555" align="aligncenter" width="954"]Muslingerfiskeri i Limfjorden De muslinger, der sælges i butikkerne, er testet for den algegift, som Fødevarestyrelsen nu advarer de forbrugere, der selv samler skaldyr i Limfjorden, imod. Arkivfoto: Fiskeri Tidende.[/caption]

Selvom Fødevarestyrelsen har udsendt en advarsel til forbrugerne mod at samle muslinger i Limfjorden fra områder ved Hvalpsund, Sønder Bredning og Løgstør Bredning, så er der ingen risiko ved at købe muslinger fanget af erhvervsfiskerne.

”Det er fortsat sikkert at købe muslinger og østers i butikkerne”, fastslår Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Alle muslinger – fanget af erhvervsfiskere – bliver nemlig analyseret, inden de sendes på markedet.

Det er algegiften kaldet paralytisk skaldyrsgift, som kan forårsage kløe og følelsesløshed ved munden og som kan sprede sig til ansigtet og nakken. Giften kan også medføre hovedpine og opkastning og diarré. I værste fald kan giften føre til dødsfald.

Udover de nævnte områder advarer Fødevarestyrelsen også mod indsamling af muslinger og østers i andre områder af Limfjorden. Algerne, som produceres giften, kan nemlig føres med strømmen, så den kan også være kommet til andre områder, hvor forbrugere selv samler skaldyr. Og giften forsvinder heller ikke ved varmebehandling.

Hvis forbrugere vælger at samles skaldyr til eget forbrug, henviser Fødevarestyrelsen til deres egen hjemmeside, hvor der er information om de åbne områder, hvor der foretages kommerciel høst.

Flere Nyheder