Der er ingen danske fiskekasser i affald ved Norge

For nogle uger siden blev danske fiskere ufrivilligt en del af en miljøhistorie fra de norske medier – en historie der blev taget op af en række dansk
09 Aug 2015

For nogle uger siden blev danske fiskere ufrivilligt en del af en miljøhistorie fra de norske medier – en historie der blev taget op af en række danske medier. Ifølge historien udgør danske fiskekasser en del af den øgede mængde af skrald, der dukker op på de norske kyster; i øvrigt sammen med fiskekasser fra Storbritannien og Holland.

Det fik nordjyske fiskere samt Pack and Sea til at undre sig, og en henvendelse til Skærgårdstjenesten i Norge fra netop Pack and Sea viser efterfølgende, at det er en overdrivelse, at der skulle være danske fiskekasser i den stigende mængde af affald.

- Det er nok særlig fra den engelske østkyst og Holland, at vi hvert år finder flest fiskekasser i Skærgården, men vi har også kasser mærket Shetland. Og naturligvis isoporkasser fra vores egen lokale fiskeflåde, skriver Eivind Børresen i et svar til Pack and Sea.

Der er med andre ord ikke danske fiskekasser – som ellers tidligere meldt ud – i affaldsdyngerne på de sydnorske kyster. Derimod præciserer Eivind Børresen i sit svar til Pack and Sea, at det er dansk plastikemballage, der udgør den største andel af det affald, der strømmer til de norske kyster fra dansk område.

Flere Nyheder