Der er landet færre sperling i år

[caption id="attachment_9788" align="aligncenter" width="620"] R 500 Pernille Kim klar til at losse i Thyborøn[/caption] De danske sperling fiskere
24 okt 2015

[caption id="attachment_9788" align="aligncenter" width="620"]R 500 i Thyborøn R 500 Pernille Kim klar til at losse i Thyborøn[/caption]

De danske sperling fiskere glæder sig i denne tid, over at den netop offentliggjorte biologiske rådgivning for sperling er positiv for 2016. I år har der indtil nu ikke været så mange landinger af sperling, som det var tilfældet på samme tidspunkt sidste år. Det hænger sammen med, at mange fartøjer på nuværende tidspunkt er optaget af at fange store mængder brisling. I år er der landet 7.337 tons til en samlet værdi på 11,4 millioner kroner. Sidste år på samme tid, var der med 15.990 tons landet lidt mere end det dobbelte svarende til en bruttoomsætning på 23.815. Den gennemsnitlige kilopris har i år været lidt højere end det var tilfældet sidste år. I år har den ligget på 1,55 kroner mod 1,49 kroner sidste år.

Fremgang
Selvom der i år ikke er landet lige så mange sperling som sidste år på samme tidspunkt, så oplever fiskerne fremgang i fiskeriet lige nu.
- Fiskeriet er lige nu i fremgang. Der er godt med sperling på pladserne, siger skipper Jens Thorbek der med R 500 Pernille Kim torsdag formiddag ligger i læ for den storm, der senere på dagen er varslet til at ramme de danske kyster.
- Vi ligger i Fraserburgh i det nordlige Skotland. Vi er lige kommet herop, så vi er ikke kommet i gang med fiskeriet endnu på denne tur. Herfra er der kun omkring 60 sømil ud til fladen, hvor vi fisker, og jeg regner med, at vi sejler i morgen ved sekstiden, når vinden forhåbentlig er løjet af, siger Jens Thorbek. Selvom fiskeriet efter sperling er i fremgang, så har de sidste 14 dage ikke været helt, som Jens Thorbek kunne ønske sig.
- Først mistede vi en skovl og så var der lidt hydraulik problemer, men den sidste tur gav da 430 tons. Det var en tur på seks dage fra havn til havn, så det var på tre dages fiskeri. Det er fornuftigt no. Vi kan jo ikke forvente at fange 300 tons i døgnet hver gang, siger Jens Thorbek, der forventer, at han på denne tur vender hjem for at lande fiske, som han plejer i Thyborøn, når lasten på i alt 700 tons er fyldt op.

Flere Nyheder