Der er langt mellem tobiserne

Den 1. april lød startskuddet til årets tobissæson, og den startede med et festfyrværkeri med gode fangstrater i forvaltningsområde 1, det betød, at k
22 jun 2015

Den 1. april lød startskuddet til årets tobissæson, og den startede med et festfyrværkeri med gode fangstrater i forvaltningsområde 1, det betød, at kvoten allerede godt halvvejs inde i maj var fisket op til stor frustration for fiskerne, der måtte forlade fangstpladserne, selvom de så masser af fisk.  Senere er kvoten også fisket op i område 2. Det har henvist fiskerne til kun at fiske tobis i område 3.  Og med 179.000 tons af kvoten i område 3 så er det en meget stor del af den samlede kvote på godt 330.000 tons, der skal fanges her. Problemet er bare, at der modsat område 1 og 2  ikke er så mange tobis i område 3, som biologerne har ment. Derfor overvejer fartøjerne, nøje om det kan betale sig at forsøge sig med tobisfiskeriet i område 3. HM 379 Lingbank er et af de fartøjer, der lige nu forsøger sig i område 3.

- Vi prøver fiskeriet af i dag og ser, om vi kan fange noget, fortæller Benny Rasmussen, der er skipper på HM 379 Lingbank, og han må konstatere, at der er langt i mellem forekomsten af tobis.

- Vi slæber lige nu. Vi satte ud klokken kvart i seks i morges, og nu er vi godt henne på eftermiddagen. Desværre er der ikke ret meget at komme efter. Det er alt for lidt. Det er godt nok dårligt vejr, og det gør det ikke bedre, men det er stadig alt for lidt . Det koster noget brændstof at fange så lidt, siger Benny Rasmussen, der tørt konstaterer, at han nok skal fiske uafbrudt resten af tobissæsonen for at fylde HM 379 Lingbank, der laster 800 tons. Han er ikke voldsomt optimistisk, i forhold til at fiskeriet når at blive meget bedre.

- Det kan jo komme, men jeg tror desværre ikke på det. Vi er jo ret begrænset i forhold til vores fiskevand. På det her tidspunkt plejer vi som oftest at ligger længere nede i område 1, men der må vi jo ikke komme. Vi har ikke andre muligheder end område 3, siger Benny Rasmussen, der ikke forventer at have lang tålmodighed med fiskeriet i denne omgang.

- Det er ikke sikkert, vi giver det lang tid. Foreløbigt ser vi til i morgen aften, men bliver det kuling, så vil vi ikke bøvle med det, siger Benny Rasmussen, der slår fast, at fiskeriet desværre er så skidt som frygtet i område 3.
- Det er desværre, som vi havde frygtet, og det er svært at tro, på det bliver bedre. Måske skal vi over i noget brisling i stedet, siger Benny Rasmussen

Flere Nyheder