Der er mange små torsk i bedre kondition

[caption id="attachment_8808" align="aligncenter" width="300"] R 194 Andrea[/caption] - Vi fisker lige nu en 25 til 30 mil nord nordøst af Nexø, fo
01 Mar 2015

[caption id="attachment_8808" align="aligncenter" width="300"]R 194 Andrea (Nexø juni 2012) R 194 Andrea[/caption]

- Vi fisker lige nu en 25 til 30 mil nord nordøst af Nexø, fortæller skipper Thomas Thomsen, da Fiskeri Tidende fanger ham på telefonen om bord på R 194 Andrea, som satte kursen mod fiskepladserne tidligt om morgenen.  Det er torsk som er målet, og som R 194 Andrea har fisket efter i årets første måneder.

- Vi har omkring to til to en halv time herud.  Der er godt nok meldinger om fisk lidt længere inde på kanten, men nu er vi herude og håber, der er også fisk til os her, siger Thomas Thomsen, der har oplevet en bedre fangstrate i år en det var tilfældet sidste år.

- Vi lander vores torsk hver aften i Nexø, og har i gennemsnit omkring 150 kasser. Det er omkring 3.400 kilo. Det varierer selvfølgelig fra dag til dag, hvor meget der er, siger Thomas Thomsen.  R 194 Andrea har to slæb om dagen med omkring 1.700 kilo i hvert slæb. Det er fortrinsvis 5’er torsk, som er i fangsten.

- Det er 90 til 95 procent, der er 5’er torsk.  Der er kun nogle enkelte 4’er og 3’er torsk. Men vi fisker stadig på en bestand af små torsk med alt for store masker. Det er måske også derfor,  at rentabiliteten i den østlige Østersø ikke er så god, og det får nogen af dem, der har kvote men også fiskeri andre steder, til at fravælge fiskeriet i den østlige Østersø. Det er derfor kvoteudnyttelsen har været lav, konstaterer Thomas Thomsen. Han glæder sig, dog over at fiskeriet efter torsk er i bedring.

- Det ser bedre ud. Torskene er stadig små, men er i bedre kondition og priserne er også lidt bedre, siger Thomas Thomsen. R 194 Andrea deltager i øjeblikket i et forsøgsfiskeri, hvor der er frit redskabsvalg for mindske discardfisk. Derfor fiskes der nogle dage med 120 mm og nogle dage med 110 mm for at danne sig et indtryk af, hvornår der fiskes mest effektivt med mindst mulig discardfisk.

Flere Nyheder