Der er mange spørgsmål til Fiskeriskolen

Konsulent Preben Noer er ganske tilfreds med de første to dag med Fiskeriskolens stand på DanFish. Fiskeriskolens stand på messen har været fint besøg
08 okt 2015

Konsulent Preben Noer er ganske tilfreds med de første to dag med Fiskeriskolens stand på DanFish. Fiskeriskolens stand på messen har været fint besøgt, og de to konsulenter fra Fiskeriskolen i Thyborøn har haft et meget positivt udbytte.

- Jeg synes, det er gået overvældende godt. I dag har vi taget en elev ind på skolen, og det gjorde vi også i går. Og så er der jo alle dem, der kommer og stiller spørgsmål til uddannelsen, og hvad vi egentlig står for, forklarer Preben Noer.

Fiskeriskolen oplever fortsat, at der er stor interesse for at starte på skolen. Det henfører Preben Noer til den dokumentar-serie, som DR 1 viste i foråret – ”De unge fiskere”.

- Den har altså godt nok taget kegler, og så skal vi bare sørge for at give dem pladser på fartøjerne, siger han.

Men det er faktisk ikke så nemt for tiden med at skaffe eleverne ud som lærlinge, fordi det falder sammen med, at der er bliver stadigt færre fartøjer. Derfor har Preben Noer også en opfordring til skipperne om at tage en lærling med om bord.

- Som uddannelseskonsulent kunne jeg godt tænke mig, at fiskerne siger, at det er deres pligt at tage en ung mand med om bord. Og at det skal gælde alle, så eleverne har mulighed for at komme i alle typer af fiskeri.

Flere Nyheder