Der er mange tobis

Realtidsmoniteringsfiskeriet efter tobis er begyndt, og meget tyder på, at der er flere tobis, end antaget af biologerne. I hvert fald er de tildelte
18 Apr 2016

Realtidsmoniteringsfiskeriet efter tobis er begyndt, og meget tyder på, at der er flere tobis, end antaget af biologerne. I hvert fald er de tildelte mængder hurtigt blevet fisket af nogle af de 18 fartøjer, der deltager i moniteringsfiskeriet i år.

- I det ene træk fik vi 450 tons tobis. Nu har jeg fisket efter tobis i 25 år, og et godt træk her i starten af sæsonen er 125-150 tons. Så når jeg får 450 tons med op i posen, så tyder det på, at der er rigtigt mange tobis derude, fortæller skipper Mogens Jensen fra E 532 Rockall, som håber biologerne ændrer mening, men ikke for alvor tror på det.

- Desværre tror jeg ikke, det vil få dem til at skifte mening, for det er som om, de allerede har lagt sig fast på, hvordan det skal være, siger Mogens Jensen.

For skipper Finn Christensen på L 415 Stormy er meldingen også, at det tyder på, at der er flere tobis derude end først antaget.

- Vi har haft et træk, hvor vi fik 150 tons med op. Vores forsøgskvote på 650 tons fiskede vi på to dage. Og meldingerne fra kollegaer tyder på, at der er tobis på alle fangstpladser – ikke bare her på Lisborg revle, hvor vi har fisket, siger Finn Christensen.

Flere Nyheder