Der er næsten flere krabber end fisk i garnene

L 296 Syrenen Stik vest for Thorsminde ligger garnfartøjet L 296 Syrenen, da Fiskeri Tidende får fat i ejer og skipper Anders Peder Kristensen til
29 maj 2017

L 296 Syrenen

Stik vest for Thorsminde ligger garnfartøjet L 296 Syrenen, da Fiskeri Tidende får fat i ejer og skipper Anders Peder Kristensen til en snak om, hvordan det går i øjeblikket. Og det kunne godt gå bedre, mener han.

- Jeg fisker efter rødspætter, slethvar og pighvar og tunger. Men det kunne nu godt være bedre. Der er rigtig mange krabber i garnene, når jeg får dem hevet om bord. Men så er der selvfølgelig også lidt arbejde til hammeren, siger Anders Peder Kristensen i en pause mellem to garn.

Skipper er alene på fartøjet, og han skal rundt forskellige steder efter garnene.

- Jeg har 75 garn, og de 35 af dem, jeg skal ud og røgte i dag, har stået i to dage. De står fire forskellige steder, og så må jeg se, om det giver noget i dag. Jeg røgter vel i snit 60 garn om dagen, men der kunne nu godt være lidt mere fisk i, mener Anders Peder Kristensen.

- I går landede jeg fisk i Thorsminde for 1500 kroner. Og det skulle ellers være højsæson for rødspætter lige nu. Det synes jeg nu nok kunne have været bedre, siger Anders Peder Kristensen, som ikke forstår, hvor torsken er blevet af.

- Torsken ser vi næsten ikke mere her under land. Jeg har ellers købt op, så jeg har 31 tons torskekvote. Men hvis jeg fanger mellem et og to kilo om dagen, er der ikke dage nok på et år til at fange hele kvoten, siger Anders Peder Kristensen.

Som en del andre garnfiskere har han også været plaget af sæler. Dog ikke lige i øjeblikket.

- Det er ikke noget problem lige nu. Jeg har hørt, at det er fordi, de er trukket ned i Vadehavet for at yngle. Men de har været et problem i årets første måneder. Og det er altså træls, når man ser en fin tunge, eller en stor fin pighvar til omkring 200 kroner, som sælen har ødelagt ved at tage en bid, siger Anders Peder Kristensen.

Flere Nyheder