Der er optimisme omkring sagsbehandlingstider

  Udflytning af en del af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen fra København til Augustenborg på Als har til tider givet nogle lange sagsbehandlings
10 maj 2017

 

Udflytning af en del af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen fra København til Augustenborg på Als har til tider givet nogle lange sagsbehandlingstider, der har været til irritation for fiskere, der venter på udbetaling af tilskud eller på tilsagn om tilskud.

Det kan være frustrerende for fiskerne og fiskerikonsulenterne, når arbejdet med tilskudsordningerne ikke bliver afviklet lige så hurtigt, som man forventer.

- Det er da selvfølgelig et problem med alt for lange sagsbehandlingstider. Det kan især være et problem af økonomisk karakter, når en fisker har fået tilsagn om 30 procent tilskud og har investeret i omegnen af en million kroner, og han så skal vente op mod et halvt år på udbetalingen af de 30 procent, fortæller fiskerikonsulent i Thyborøn Fiskeriforening, Bent Bro.

- Det koster jo i renter for fiskeren, og jeg kan godt forstå, at de synes, det er træls, tilføjer han.

Bent Bro mener dog også at kunne spore en optimisme i forbindelse med sagsbehandlingstiderne og de mange nye sagsbehandlere.

- Jeg synes helt bestemt, at det er nogle meget venlige og imødekommende sagsbehandlere, vi taler med. Mange af dem er helt nye medarbejdere, som gør hvad de kan for at nedbringe sagsbehandlingstiderne, siger Bent Bro.

Flere hænder

Når det hele omkring udflytningen fra kontorerne i København er faldet på plads i Augustenborg på Als, er Bent Bro overbevist om, at samarbejdet bliver mindst lige så godt som før udflytningen.

- Det er min fornemmelse, at der bliver flere hænder til at kigge på sagerne på Als. Så jeg ser da positivt på det fremadrettede samarbejde med sagsbehandlerne. Og jeg glæder mig til det næste konsulentmøde med dem. Men det hele skal nok først lige falde helt i hak, før det møde bliver aftalt, siger Bent Bro.

Ingen klager

Hos Skagen Fiskeriforening har de ikke oplevet fiskere, der har klaget over sagsbehandlingstiderne. Men fiskerikonsulent Hanne Markmann Kiil kan godt mærke, at det er nye sagsbehandlere på ansøgningerne.

- På udbetalingsanmodningerne går sagsbehandlingen hurtigt. Der kan være lang sagsbehandlingstid, når det drejer sig om budgetændringer. Men der er mange nye medarbejdere hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, som først skal ind i sagerne, så det er nok helt naturligt. Og jeg har i hvert fald ikke haft nogle fiskere, der har klaget over sagsbehandlingstiderne, siger Hanne Markmann Kiil.

I lighed med sin kollega fra Thyborøn, Bent Bro, har Hanne Markmann Kiil også kun lovord til overs for de nye medarbejdere i Augustenborg.

- De er helt nye i jobbet, men de er virkelig søde, rare og meget hjælpsomme, når jeg taler med dem. Så på den lange bane skal det nok blive et godt samarbejde, siger Hanne Markmann Kiil.

Udflytning koster

Det er helt naturligt, at der vil komme længere sagsbehandlingstider i en overgangsfase, når der er så mange nye medarbejdere, der skal sættes ind i nye opgaver, mener fiskerikonsulent i Hanstholm Fiskeriforening, Henrik Amdisen.

- Sådan en udflytning koster lidt i starten, men vi håber naturligvis, at det bliver bedre, når de er faldet til i det nye arbejde. Og så håber vi da også, at de vælger at blive i jobbet, så vi får mulighed for at få et godt og produktivt samarbejde op at stå, siger han og påpeger, at han er overvejende positiv.

- Fiskeri er et kompliceret område at arbejde med. Og for de nye medarbejdere tager det lidt tid at komme ind i det, men det virker til, at de klør på, og det ser ud til, at alt nok skal blive fornuftigt, når først de er på plads, siger Henrik Amdisen.

 

Flere Nyheder