Der er penge i banken til sunde fiskeriprojekter

[caption id="attachment_9166" align="aligncenter" width="620"] Niels Henrik Bøndergaard blev hurtigt enig med erhvervsrådgiver i Vestjysk Bank Brian J
01 Apr 2015

[caption id="attachment_9166" align="aligncenter" width="620"]DSC_1900 Niels Henrik Bøndergaard blev hurtigt enig med erhvervsrådgiver i Vestjysk Bank Brian Jespersen, da der skulle findes finansiering til et nyt fartøj[/caption]

RI 568 Jette-Mona står der på det 20 meter lange fiskefartøj, der denne forårsdag ligger ved kajen i Hvide Sande Havn, og tager et lille pusterum efter nogle dages fiskeri efter hesterejer. Nummer og navn på skibet vil snart ændre sig til RI 93 Avance, idet fartøjet netop er blevet overtaget af den 37- årige fiskeskipper Niels Henrik Bøndergaard, der har købt det af en anden Hvide Sande fiskeskipper Verner Møller. Fartøjet er bygget i 2010 og er et kombineret hestereje- og konsumfiskefartøj.

- Jeg har været interesseret i fartøjet i et stykke tid. Det er jo næsten nyt, og der var bedre økonomi i at købe det end at bygge nyt, fortæller Niels Henrik Bøndergaard. En investering til

flere millioner kræver en god finansieringskilde, og der har fiskeren reelt kun en mulighed, og det er at gå i banken.

- Jeg startede med at gå i banken, og sagde at jeg havde kigget på det skib til den pris. Jeg ville ikke gå til sælgeren, før jeg vidste, om jeg kunne få finansieringen på plads, siger Niels Henrik Bøndergaard. Det var vigtigt for Niels Henrik Bøndergaard, at han kunne få et hurtigt svar fra banken, om de ville være med på at stille finansiering til rådighed til købet af den nye RI 93 Avance. Forestillingen om, at bankerne efter finanskrisen kan være svære at danse med blev gjort til skamme, da Niels Henrik Bøndergaard gik i Vestjysk Bank i Hvide Sande.

- Jeg havde ikke så meget med i banken. Min revisor havde lavet et overslag og et budget, og så gik det ret stærkt der fra. Der gik ikke mere end nogle få dage dage før jeg fik svar fra banken. Det var en positiv oplevelse, fortæller Niels Henrik Bøndergaard.

Han er ikke i tvivl om, at bankens kendskab til ham i forvejen kom ham til gode, da han havde brug for finansieringen.

- Det er mange penge, men jeg havde på forhånd en forventning, om at vi nok skulle blive enige, og at jeg ville få et god tilbud . Jeg har været kunde i Vestjysk Bank i mange år, og vi har altid kunne finde ud af det. Jeg tror, at det har stor betydning, at vi kender hinanden både i sløje tider og i gode tider i fiskeriet. De ved, at jeg overholder aftaler, og den gensidige tillid er vigtig, konstaterer Niels Henrik Bøndergaard. I Vestjysk Bank er man enige i, at den gensidige tillid har stor betydning i kundeforholdet mellem fisker og bank.

- Vi kender jo Niels Henrik og hans evner som fisker, fordi han har været kunde her i lang tid. Vi bestræber os på at svare så hurtigt som muligt. Vi ved jo, det er vigtig for den der venter. Når man har fået udarbejdet budget og finansieringsplan hos revisor, så ønske man ikke at vente i 14 dage. Fiskeren vil ikke forhandle med en sælger, før finansieringen er på plads, siger Brian Jespersen, der er erhvervsrådgiver i Vestjysk Banks afdeling i Hvide Sande, hvor man har et særligt godt kendskab til fiskerierhvervet.

Lokalkendskab
Den lokale forankring er også væsentligt for Niels Henrik Bøndergaard.

- Det er er et stor plus, at vi nærmest har banken liggende på havnen. De kender det lokale fiskeri, og de udfordringer der er for fiskeriet. Jeg kommer jævnligt i banken og får en løs snak, om hvordan det går. Det betyder, at vi kan tage tingene i opløbet, og det er rart at kunne snakke med banken, uden det er fordi det er ved gå galt, eller kun når der skal lånes , siger Niels Henrik Bøndergaard. Den kontakt er også noget, de lægger vægt på i banken.

- Vi vil gerne være tilgængelige, og synes det er fint med en uformel snak, om hvordan det går. Vi får en bedre fornemmelse af, hvordan det går, når vi får de små impulser fra dagligdagen. Det er nemmere at rådgive, når vi også kender til de små ting. Det er et godt supplement til det mere formelle årlige regnskabsmøde, vi har med kunden, siger Brian Jespersen

Rigtig pris i første hug
Med banken som eneste reelle finansieringsmulighed er det også vigtigt for Niels Henrik Bøndergaard, at prisen på finansieringen er fornuftig.

- De kom med et godt tilbud i første hug, og her er tilliden til hinanden igen vigtig. Jeg vil ikke gå ud af døren med en fornemmelse af, at jeg kunne have fået det billigere, hvis jeg havde presset på. Jeg har tillid til, at det var det bedste tilbud, de kunne give mig, siger Niels Henrik Bøndergaard.

- Vi vil gerne give en skarp pris første gang. Den tillid vi har bygget op hos kunden, kan lynhurtigt forsvinde, hvis vi ikke gør det, siger Brian Jespersen, der understreger, at Vestjysk bank er klar med flere penge til flere fiskeri projekter.

- Det er helt klart bankens politik, at vi ønsker at låne flere penge ud til fiskerierhvervet. Så gode projekter som Niels Henriks er vi altid klar til at finansiere, fastslår Brian Jespersen, der også lægger vægt på, at det lokalt er godt, at fartøjet ved en handel bevarer tilknytningen til Hvide Sande Havn.

 

 

 

Flere Nyheder