Der er potentiale i bedre viden om fiskebestande

[caption id="attachment_13486" align="alignright" width="287"] Christian Olesen, DPPO[/caption] På Danmarks Fiskeriforenings POs generalforsamling
13 maj 2016

[caption id="attachment_13486" align="alignright" width="287"]Christian Olesen Christian Olesen, DPPO[/caption]

På Danmarks Fiskeriforenings POs generalforsamling blev der talt vækst og det igangværende arbejde med en fiskeripakke, og formanden for Danmarks Pelagiske Producentorganisation Christian Olesen var ikke i tvivl, om hvor et vækstpotentiale kan findes.
- I min optik, så er den altoverskyggende vækstgenerator i fiskeriet styrket videnskabelig rådgivning, sagde Christian Olesen. Han pegede på, at der er et gigantisk potentiale i at forbedre vores viden om fiskebestande og vores forvaltning.
- Tobis er desværre et lysende eksempel og makrel er et andet grelt eksempel - hele konflikten omkring kvotefordeling med Færøerne og Island opstod fordi forskerne ikke havde pejling på, hvor stor bestanden var - eller er. Den vigtigste bestand i Nordatlanten. Listen over havd vi ikke ved, er lang - og den koster tabte millioner for erhvervet, sagde Christian Olesen. Derfor har erhvervet de seneste år valgt at investere betydeligt i forskning og videnskab.
- Med bedre bestandsvurdering og stabilitet i kvotefastsættelse - så skaber vi grundlaget for vækst, investeringer, beskæftigelse og ikke mindst rekrutteringen af unge mennesker til sektoren, sagde Christian Olesen.

 

 

 

 

 

Flere Nyheder