Der er tobis på mange pladser

- Det positive er, at der er fisk på utrolig mange pladser. Der er fisk på pladser, hvor der normalt ikke er fisk, og der er fisk i alle størrelser, s
14 May 2015

- Det positive er, at der er fisk på utrolig mange pladser. Der er fisk på pladser, hvor der normalt ikke er fisk, og der er fisk i alle størrelser, så det er ikke en årgang, fortæller Jens Thorbek, der er skipper på R 500 Pernille Kim om tobisfiskeriet i forvaltningsområde 1. Han forudser, at kvoten i område 1 vil blive fisket op inden for kort tid.

- Vi fisker i den nordlige afdeling på denne tid, og trækker efterhånden længere syd på, men i år kommer vi ikke i nærheden af at fiske på de sydlige pladser. Fiskeriet er stoppet længe inden, fordi kvoten er opbrugt. Vi når slet ikke at se stagneringen i fiskeriet, inden det er slut, og det sker inden for de næste 8 til 10 dage, er mit bud, siger Jens Thorbek, der ikke har den store tiltro til at myndighederne, på trods af det gode fiskeri i denne sæson, vil forhøje kvoten i område 1.

- Det sker nok først, når der er to torsdage i en uge. Kvoten i område 1 og område 3 burde være omvendt, fordi der ikke er de fisk i område 3, som der er i område 1, siger Jens Thorbek.

Flere Nyheder