Der har været fuld tryk på kedlerne fra starten

[caption id="attachment_8946" align="aligncenter" width="620"] TripleNine fik den start på sæsonen man drømte om[/caption] - Totalt set har det vær
04 jul 2017

[caption id="attachment_8946" align="aligncenter" width="620"] TripleNine fik den start på sæsonen man drømte om[/caption]

- Totalt set har det været en rigtig god sæson, selvom kapaciteten på fabrikken på nogen tidspunkter ikke har kunnet følge med tempoet i fiskeriet, fortæller Peter Jensen, direktør på fiskemelsfabrikken TripleNine i Thyborøn, da han gør status over dette års tobissæson.

Peter Jensen peger på, at sæsonen fik nøjagtig den start som alle drømte om.

- Det har været en sæson, som vi håbede på. Fiskeriet kom hurtigt i gang med gode fangstrater. Efter fire dage kom det første fartøj ind med 850 tons, og sådan har det været siden, siger Peter Jensen, der i år ikke har oplevet det dyk i fiskeriet, som man ofte ser i slutningen af april og først i maj.

- For fabrikken har det været fantastisk. Vi har kørt på fuld tryk uafbrudt siden først i april til i sidste uge, siger Peter Jensen. Det gode fiskeri, hvor fartøjerne har kunnet fylde lasten på få dage, har dog også haft en bagside. Fabrikken i Thyborøn har i perioder haft svært ved at følge med.

- Fiskerne har haft lange liggetider i perioder. Det er vi ærgerlige over, men man er ikke forpligtet udover sine evner, og vi har hele tiden kørt på fuld kapacitet, så det har været en uløselig opgave. Det har været en udfordring, men det er jo et udtryk for et godt fiskeri, siger Peter Jensen, der dog ikke helt kan afslutte tobissæsonen endnu.

- Der er stadig både ude, og der vil være søgen efter fisk i område 1 og 2 i juli måned. I område 4 er det nok slut, for der har det været svært at finde fisken, siger Peter Jensen.

500 mio. kroner
Direktøren glæder sig over, at de forventninger, han før sæsonen havde om en sæson med samlede landinger på mellem 350 til 400 tusinde tons, holder stik.

- Efter uge 25 er der landet 375 tusinde tons, og jeg tror, at vi inden 31. juli kommer et stykke over 400 tusinde tons, selvom fiskeriet er ebbet ud, og de store fartøjer er stoppet, siger Peter Jensen. Det er dog ikke jubel det hele. Priserne har ikke været helt op at ringe i år.

- Det har selvfølgelig ikke været jubelpriser, og vi vil gerne have betalt mere, men priserne på fiskemel og fiskeolie er gået ned på verdensmarkederne. Men de priser vi har haft giver trods alt en omsætning på 500 mio. kroner, som man ikke havde sidste år, konstaterer Peter Jensen

Flere Nyheder