Der har været godt med torsk i dag

Garnfartøjet HG 161 Bossen og Bumsen er på vej ind mod Hirthals torsdag middag, da Fiskeri Tidende får fat i Klaus Christensen for at høre, hvordan fi
af Line Dalgaard Jensen
31 aug 2018

Garnfartøjet HG 161 Bossen og Bumsen er på vej ind mod Hirthals torsdag middag, da Fiskeri Tidende får fat i Klaus Christensen for at høre, hvordan fiskeriet har været i dag. Og det er en ganske tilfreds fisker, avisen snakker med.

- Jeg har været ude på vraget for at røgte torskegarn. Det var seks rækker med tre garn i hver, og det gav da 10 kasser torsk - altså omkring 300 kilo. De fleste af dem er små størrelser, hvor der er flest 4'ere med, fortæller Klaus Christensen, som er lidt overrasket over, at der var så mange torsk i denne omgang.

- Der er ikke nogen, der fanger noget i øjeblikket, så det var da helt fint med 300 kilo torsk i dag. Det havde jeg ikke regnet med, lyder det fra ham.

Omkring to til tre mil fra Hirtshals gør Klaus klar til at hive flere garn op, inden han sejler i havn.

- Nu ligger jeg her og skal røgte toggegarn. Dem er der to rækker med ti garn i hver. Jeg satte dem i morgen, så det bliver spændende, om der er fisk i, siger Klaus Christensen.

Forleden havde han toggegarn stående natten over, men det var ikke nogen succes.

- Da jeg røgtede garnene i går, havde de stået natten over, og så var de fyldt med krabber. Så derfor vælger jeg at hive dem ind nu her på vej ind igen, lyder det fra Klaus Christensen.

HG 161 Bossen & Bumsen er ejet af Evald Christensen, men da han er oppe i årene efterhånden, er det Klaus og hans bror, Allan Christensen, som oftest er ude med garnene.

- Vores far er blevet 85 år efterhånden, men han var da med ude i går. Han har fisket siden han var 14, så han vil jo gerne med. Det må bare ikke være for tidligt, vi sejler ud. Så har han ikke lyst, fortæller Klaus Christensen.

Flere Nyheder