Der presses på for gennemførelsen af ”Omnibus-forslag”

I løbet af første halvår 2015 skal det såkaldte ”omnibus-forslag”, der skal bane vejen for gennemførelsen af landingsforpligtigelsen gennemføres. Såda
26 jan 2015

I løbet af første halvår 2015 skal det såkaldte ”omnibus-forslag”, der skal bane vejen for gennemførelsen af landingsforpligtigelsen gennemføres. Sådan lyder målet fra det lettiske formandskab i EU´s Ministerråd, der på årets første ministerrådsmøde lagde vægt på, at det skal gennemføres nu.

På dagens Ministerrådsmøde var et af punkterne netop det videre forløb for ”omnibus-forslaget”, og efter et kompromisforslag fra Europa-parlamentets fiskeriudvalg blev fremlagt, er EU nu klar til at gå videre i arbejdet.

Allerede i løbet af denne uge forberedes forslaget på COREPER-mødet, hvor medlemslandenes faste repræsentanter mødes, inden det sidst på ugen skal drøftes mellem EU-Kommissionen, Ministerrådet og Europa-Parlamentet.

EU-Kommissær Karmenu Vella lagde vægt på, at vedtagelsen af omnibus-forslaget har høj prioritet i kommissionen.

”Vores største prioritet er at give juridisk og praktisk klarhed overfor de berørte fiskere”, lød det fra kommissæren.

Forud for ministerrådsmødet havde Europa-Parlamentets fiskeriudvalg fremsat et forslag med ændringer til ministerrådsmødet. Og det vakte glæde hos kommissæren.

”Jeg glæder mig over, at der har været en konstruktiv dialog mellem formandskabet og ordføreren i Europa-Parlamentet . Forslaget er nu under drøftelse og efter min mening burde det føre til en hurtig aftale, sagde EU-Kommissær Karmenu Vella på pressemødet efter ministerrådsmødet i formiddags.

Flere Nyheder