Der var ikke noget at fange i dag

RI 158 Lyngvig ligger lidt nordvest for Thyborøn, da Fiskeri Tidende fanger skipper Niels Martin Sørensen for at høre, hvordan det går med fiskeriet h
10 jan 2016

RI 158 Lyngvig ligger lidt nordvest for Thyborøn, da Fiskeri Tidende fanger skipper Niels Martin Sørensen for at høre, hvordan det går med fiskeriet her i det nye år.

- Der er ikke noget at fange i dag. Det er vores første dag efter nytår, men der er ikke meget at fange herude. Vi har hevet 125 kilo torsk op i 200 garn – ja og 15 kilo krabbeklør, og efter hvad jeg hører fra kollegaerne, så er det det samme hele vejen rundt. Nul og niks. Måske er det strømforholdene, eller den friske østenvind. Derudover er der heller ikke mange på langtur på grund af vejret – de fleste ligger mellem 4 og 20 mil og fisker, fortæller skipper Niels Martin Sørensen og siger, at avisens journalist har været heldig med overhovedet at fange ham på telefonen.

- Jeg plejer at stå ude ved garnhaleren, men besætningen mente, at min næse trængte til at blive tøet op, så jeg gik ind i styrehuset. Det er blevet vinter, siger Niels Martin Sørensen, som har to besætningsmedlemmer med om bord.

RI 158 Lyngvig har hjemhavn i Hvide Sande, men fisker i øjeblikket nordligere.

- Der er ikke mange torsk sydpå, så vi ligger heroppe. Når vi ligger heroppe, så lander vi vores fisk i Thyborøn eller Hanstholm. Det er som sagt vores første tur efter nytår, så jeg ved faktisk ikke, hvordan priserne er i øjeblikket, men jeg håber da på en ordentlig pris, når vi kommer ind. Man skal selvfølgelig vurdere fiskeriet over hele året, men der skal ikke komme for mange af de her dage, hvor vi nærmest ikke fanger noget. Vi plejer at fiske efter torsk med garn i januar og februar, hvorefter vi skifter over til tungegarn og går i kanalen, siger Niels Martin Sørensen.

Skipper har haft fartøjet siden 1999.

- Det er oprindeligt et hollandsk ålefartøj, som blev bygget om til garnbåd. Den er ikke ny, men virker fint, siger Niels Martin Sørensen.

Flere Nyheder