Det bliver gratis at fiske i søer og vandløb

I flere af landets kommuner bliver det nu gjort gratis at fiske i de kommunale søer og vandløb. I Vejle Kommune har man fx gjort det lovligt, at folk
19 Apr 2015

I flere af landets kommuner bliver det nu gjort gratis at fiske i de kommunale søer og vandløb. I Vejle Kommune har man fx gjort det lovligt, at folk kan tage fiskestangen i hånden og fiske løs i vandhuller, søer og vandløb.

- Vi vil gerne give flere muligheden for at opleve den lise det er at fiske. Det her kan være en forskole til at melde sig ind i Vejle Sportsfiskerforening på den lidt længere bane, siger formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle, Søren Peschardt til DR Trekanten.

Kommunernes udmeldinger bliver generelt positivt modtaget blandt sports- og lystfiskere, men de opfordrer dog til, at kommunerne fortsat har et vågent øje på vandløb, søer og vandhuller.

- Det er fint at gøre det gratis, men der skal være nogle gode regler, så man ikke smadrer det for alle, siger fiskebiolog ved Danmarks Sportsfiskerforbund, Kåre Ebert, til DR Trekanten.

Det er fortsat lovpligtigt for lystfiskere mellem 18 og 65 år at indløse et fisketegn, inden de giver sig i kast med at fiskeri uanset, hvor det er. Den eneste undtagelse af put-and-take fiskeri.

Flere Nyheder