Det endelige resultat af TAC forhandlinger nærmer sig

[caption id="attachment_12078" align="aligncenter" width="620"] MInistre og embedsmænd på vej ind i salen kort efter midnat.[/caption] OPDATERET kl
15 dec 2015

[caption id="attachment_12078" align="aligncenter" width="620"]MInistre og embedsmænd på vej ind i salen kort efter midnat. MInistre og embedsmænd på vej ind i salen kort efter midnat.[/caption]

OPDATERET kl. 00:15

I disse timer tager de fiskeriansvarlige ministre endelig beslutning på TAC / kvoter for de bestande, hvor EU alene sætter kvoterne. Forhandlingerne har stået på hele dagen, og først på aftenen forlød det, at Ministerrådet ville mødes igen kl. 20.30. Den plan blev imidlertid udskudt til klokken 22.30 og ti minutter før mødet skulle genoptages blev det igen udskudt til 23.15, skriver talsmand for EU-Kommissionens fiskeri- og landbrugsområde, Xavier Pavard på twitter.

Siden er genoptagelsen af forhandlingerne blevet yderligere udskudt til midnat. Et kvarter efter midnat er ministre og embedsfolk nu op vej ind i Rådssalen til det, der kan blive enden på forhandlingerne. En række arter er allerede forhandlet på plads, og det menes, at det kun er enkelte knaster, der mangler at bliver forhandlet på plads før den endelige aftale er i hus.

På mødet skal Ministerrådet formelt  godkende den aftale, som EU og Norge indgik for nogle uger siden. Forhandlingerne nærmer sig sin afslutning, og der vil komme en endelig kompromistekst.

Aftalen indeholder udover EU-Norge´s aftalen også kvoter for flere farvande, hvor det alene er EU der fisker. For eksempel er kvoter i Kattegat også på dagsorden.

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at den torskekvote i Kattegat på 370 tons, som Danmark har foreslået, bliver vedtaget sammen med en tungekvote på 391 tons. Fsv angår Nordsøen/Skagerrak diskuteres der lige nu også de såkaldte kameratorsk. Et punkt som Danmark har stor fokus på. På positivsiden for Nordsøen/Skagerrak tæller, at der er udsigt til væsentlige kvoteforhøjelser for en række arter.

Til gengæld ser det desværre ud til, at de danske forhandleres kamp, som har haft tysk støtte, for at få Østersø aftalen genåbnet har været forgæves.

 

 

 

Flere Nyheder