Det er blevet sjovere at være fisker

[caption id="attachment_14282" align="aligncenter" width="958"] Fiskeskipper Johnny Pedersen fisker med L 347 Palermo fra Thorsminde på Vestkysten. Fo
11 sep 2016

[]

Torsken er hele omdrejningspunktet for fiskeskipper Johnny Pedersens fiskeri med fartøjet L347 Palermo fra Thorsminde. Omkring halvdelen af omsætningen kommer fra fiskeriet af torsk, og selvom han har forsøgt sig med andre arter gennem årene, så er han vendt tilbage til torskefiskeriet igen.

Derfor er han også ganske tilfreds med, at det er lykkes at få MSC-certificeringen i hus på torsk fanget i Nordsøen og Skagerrak.

- Det er torsken, det hele drejer sig om. Den betyder rigtig meget, siger fiskeskipper Johnny Pedersen, der har oplevet en stigende mængde torsk de senere år.

- Vi har sagt i flere år, at der en enorm tilgang af yngel og småtorsk. De er overalt, siger han og nævner, at de i fiskeriet forsøger at undgå dem.

- Så det kommer i hvert fald ikke som en overraskelse, at vi nu kan fange den bæredygtigt med MSC-mærkat, siger han

Han forklarer, at der har været perioder, hvor han har haft søvnløse nætter over situationen for torsken. Derfor har han også overvejet flere gange, om han skulle sælge sine rettigheder til at fange torsk! Men han har holdt fast i den, og nu kan han se frem til at torsken kan sælges med det blå MSC-logo på.

Han håber nu på nogle gode år med torsken med udsigt til både flere fisk og måske bedre priser. Udbredelsen af torsken på flere pladser i de områder, der fiskes i, har også gjort jagten på torsken mere spændende.

- Det er faktisk blevet sjovere at fiske, lyder det fra Johnny Pedersen, der fanger mellem 1.000 og 3.000 kg. om dagen fordelt på fisk over to kg og opefter.

Før samlede torsken sig på nogle få pladser, men nu er de mere spredte.

- Vi søger blandt andet på kanten til noget dybt vand. Vi prøver at finde nogle sild, der står til dem, siger han.

At torsken i Nordsøen og Skagerrak har fået MSC-status gør også, at Johnny Pedersen går med lidt mere rank ryg.

- Det gør os stolte. Vi har jo en andel i, at det er gået torsken godt, siger han.

 

 

Flere Nyheder