Det er et forkert billede, der skabes af dansk fiskeri

[caption id="attachment_17108" align="aligncenter" width="960"] Jan Hansen aflagde i dag beretning, da Hanstholm Fiskeriforening holdt generalforsamli
16 mar 2018

[]

I 2016 kunne formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan N. Hansen, i sin beretning berette om et positivt år. Det håb havde han også til året 2017´s beretning, og det kunne han da også på generalforsamlingen på Hotel Hanstholm i dag.

- Renten er stadig favorabel, priserne på fisken er gode og brændstoffet holdt sig i et fornuftigt leje. Jeg var også inde på, at fiskebestandene havde det godt, og det ser for de fleste arter stadig positivt ud. Vi har dog oplevet et fald i prisen på industrifisk. Men husk - træerne vokser ikke ind i himlen, sagde Jan Hansen i sin beretning.

- Alligevel er det her den sværeste beretning, jeg har lavet. Det holdt hårdt med at komme i gang, selv om vi i 2017 egentlig burde have stået med hænderne over hovedet og stadig gøre det. Men der har hængt en del mørke skyer over fiskeriet, lød det fra formanden.

Det var selvfølgelig den store fokus på erhvervet fra både politikere og medier, der var årsag til, at beretningen blev svær at skrive.

- Den politiske indsats imod vores erhverv har nået nogen højder, hvor selv den mindste sag inden for fiskeriet ikke har været for lille til at nå medierne og få stor bevågenhed, sagde Jan Hansen og pegede på, at det billede, som alle har af fiskeriet kommer fra tv-udsendelsen "Gutterne fra kutterne" og debatten om kvotekongerne.

- Alt det, der ligger der imellem er glemt, konstaterede Jan Hansen.

Derfor kunne han også med stor styrke fra sin bestyrelse fortælle, at fiskerne ikke mener, det er en fair udstilling af fiskeriet.

Jan Hansen kunne også fortælle, at fiskerne er blevet nogen rigtig ansvarlige fiskere, som går meget i op at drive et ansvarligt fiskeri for at tilpasse os den forandring, der er i det øvrige samfund.

- Alt dette kan lade sig gøre, fordi vi netop fik indført IOK og FKA, så der nu er mere balance medlem fartøjer og fiskebestanden. Vi havde også gerne set, at der var flere fiskere tilbage og haft større mangfoldighed i flere havne. Men det hører fortiden til, når vi skal fiske ansvarligt inden for de rammer, der udstikkes til fiskeriet, fortalte Jan Hansen, da generalforsamlingen med godt 90 fiskere og gæster blev afviklet på Hotel Hanstholm.

 

Flere Nyheder