Det er møgvejr at fiske i

[caption id="attachment_16502" align="aligncenter" width="1269"] FN 338 Sonjan fra Strandby. Foto: rené dandanell[/caption] Strandby-trawleren FN 3
25 okt 2017

[caption id="attachment_16502" align="aligncenter" width="1269"] FN 338 Sonjan fra Strandby. Foto: rené dandanell[/caption]

Strandby-trawleren FN 338 Sonjan 1 er på vej til Skagen med både jomfruhummer og fisk, da Fiskeri Tidende tirsdag aften får en snak med skipper Jan Larsen. På trods af at det er skidt vejr, er skipper alligevel tilfreds med udbyttet af denne tur.

- Det er noget møgvejr at fiske i. Vi har været 25 mil ude, og i dag har vi haft to træk efter jomfruhummer, hvor vi havde 100 kilo i det første og ikke ret mange i andet træk, siger Jan Larsen, som dog kan glæde sig over, at priserne har ramt et højere leje.

- I sommer var priserne lidt nede, men nu får vi nogle fornuftige priser på vores jomfruhummer igen.

Ud over jomfruhummer, som fartøjet fisker efter hele året, kommer der også blandet konsum med op.

- I nat var vi så inde i renden mellem Skagen og Hirtshals for at fiske efter tunge, og vi fik da 150 kilo tunger plus 4-500 kilo blandet, så det har da alligevel været en tur, der giver lidt penge til mig og besætningen. Det skulle det også gerne - det er jo derfor, vi gør det, siger Jan Larsen.

Når de senere på aftenen ankommer til Skagen, kommer der lastbiler og henter både fisk og jomfruhummer.

- Hele vores last bliver afhentet. Jomfruhummeren ryger til Læsø Fiskeindustri, som vi har en aftale med, og konsumfisken bliver kørt til auktionen i Strandby. Sådan gør vi altid, når vi lander fisken i Skagen eller Hirtshals. Vi har jo en lille privat havn i Strandby, som vi skal tænke på, så derfor får vi altid kørt fisken på auktionen der, siger Jan Larsen.

Han ejer fartøjet sammen med sin bror, og de skiftes også til at være skipper.

- Nu er det mig, der er skipper, og det er jeg indtil på søndag. Derefter tager min bror over, og så har jeg syv dage fri, siger Jan Larsen.

Flere Nyheder