Det er sidste udkald for Bagenkop

Da Ministerrådet i efteråret 2015 vedtog en udvidet lukkeperiode for torskefiskeriet i den vestlige Østersø, stod det klart for alle fiskere i området
27 mar 2016

Da Ministerrådet i efteråret 2015 vedtog en udvidet lukkeperiode for torskefiskeriet i den vestlige Østersø, stod det klart for alle fiskere i området, at det ville give store problemer. Det gjorde fiskerne opmærksom på, og signalet er nået frem til de øverste politiske lag på Christiansborg.

En af dem er miljø- og fødevareordfører for Venstre, Erling Bonnesen, der mener, at det er nødvendigt med politisk handling her og nu, hvis afviklingen af fiskeriet i de indre farvande skal ændres til udvikling.

- Det er sidste udkald, hvis vi skal have sikret det lokale fiskeri i for eksempel Bagenkop og andre små fiskerihavne. Derfor er det meget vigtigt, at vi også kommer ind og får løsnet for de der ufatteligt snærende bånd, som er lagt lag på lag igennem mange år, siger han til TV 2 Fyn, der har haft særlig fokus på de udfordringer, som fiskerne omkring Fyn har netop nu.

Se temaet om fiskeriet omkring Fyn – KLIK HER.

Erling Bonnesen vil prioritere det politiske arbejde for at sikre, at der ikke i 2017 bliver en lignende lukkeperiode, og at der i det hele taget kommer mere fokus på at bevare og fremme fiskeriet i området.

- For eksempel er det jo helt tosset, at der er blevet lukket et større fiskeriområde for torsk lige uden for Bagenkop. Det går jo simpelthen ikke. Så der vil jeg prøve at få den sag taget op og så få den bragt til EU, som det jo handler om.

Flere Nyheder