Det er sjovere at være fisker lige nu

[caption id="attachment_7643" align="aligncenter" width="620"] HM 120 Astoria[/caption] Det er en tilfreds skipper og partsejer, Asger Christiansen
30 maj 2016

[caption id="attachment_7643" align="aligncenter" width="620"]HM 120 Astoria (Hanstholm maj 2012) (3) HM 120 Astoria[/caption]

Det er en tilfreds skipper og partsejer, Asger Christiansen, som Fiskeri Tidende ringer til for at høre, hvordan fiskeriet forløber i øjeblikket.

- Vi fisker efter torsk, rødspætter og lidt blandet fisk. Og priserne kan vi ikke klage over i år. De har ligget på et højere niveau i år sammenlignet med sidste år. De små rødspætter får vi omkring dobbelt så meget for i år. Det betyder også, at vi faktisk ikke har nogle dårlige ture, fordi selv med mindre mængde får vi en god pris hjem. Så det er helt klart sjovere at være fisker lige nu, siger altså Asger Christiansen til Fiskeri Tidende.

De to skippere og partsejere, Asger Christiansen og Peter Baatz Kristensen, skiftes til at have kommandoen over fartøjet.

- Fartøjet er lige sejlet fra Hanstholm torsdag morgen, og det er Peter, der er med som skipper på den tur. Vi er normalt 3 mand plus en lærling om bord og 2 mand plus en lærling i land, og vi er sådan cirka ude en uge og hjemme en uge – alt efter hvordan det passer med vind og vejr og auktionen og sådan, siger Asger Christiansen.

På seneste tur, hvor Asger Christiansen var med som skipper, havde de også en ekstra person med om bord.

- Vi har lige haft en biolog assistent med ude i forbindelse med discard. Han skulle kigge på vores arbejdsgange og tidsforbrug i forbindelse med de rødspætte og kuller undermålere, vi nu skal tage med i havn. Det er nu heldigvis begrænset, hvad vi får med op, med de masker vi bruger. Vi kan nok ikke komme tættere på nul-discard, end vi er i øjeblikket, siger Asger Christiansen.

De undermålere, som fartøjet trods alt får med ind, bliver solgt til minkfoder. Men det er ikke fordi, det er en god forretning.

- Vi får ikke meget for dem, og vi har også besværet med dem. Så det er ikke noget, man kan tjene penge på, siger Asger Christiansen.

Flere Nyheder