Det handler om alt fra fiskekvoter til klimakvoter

Vælgerne i Storbritannien sagde i går nej til at blive i EU, og derfor venter der nu en række forhandlinger mellem EU og Storbritannien om forholdet m
24 jun 2016

Vælgerne i Storbritannien sagde i går nej til at blive i EU, og derfor venter der nu en række forhandlinger mellem EU og Storbritannien om forholdet mellem EU og Storbritannien. Tidligere i dag holdt statsminister Lars Løkke Rasmussen pressemøde om emnet. Han pegede på, at det er en beslutning, der vil have store konsekvenser for EU og Storbritannien.

- Det er ukendt terræn, og det rejser mange spørgsmål, som vi i dag ikke har svar på, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han fortalte, at forhandlingerne kommer til at omhandle en lang række områder.

- EU er et tæt regelbaseret samarbejde, og det samarbejde skal Storbritannien nu vikles ud af. Alt fra fiskekvoter til klimakvoter vil komme på bordet, konstaterede Lars Løkke Rasmussen, der også slog fast, at hans hovedprioritet bliver at varetage de danske interesser, der blandt andet omfatter adgang til det britiske fiskevand, ligesom handelsmulighederne for fisk også skal drøftes.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil respektere briternes valg - omend han synes det er trist for både Europa og Danmark. Han vil dog nu lade det være op til Storbritannien at fastlægge den videre vej i forhandlingerne.

- Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU, lyder det fra ham.

Selvom det britiske resultat har sået tvivl om EU, så står Lars Løkke Rasmussen fast på, at Danmark hører hjemme i EU.

- EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er en del af. Vi kan gøre nogle ting bedre alene, men vi er stærkere sammen. Danmark og dansk økonomi er dybt afhængig af det europæiske fællesskab, siger Lars Løkke Rasmussen således i en pressemeddelelse.

[]

Flere Nyheder