Det har været hårdt i indre farvande lyder det fra Agersø

[caption id="attachment_16835" align="aligncenter" width="585"] Nogle af Danmarks Fiskeriforenings medlemmer holder til på den lille ø, Agersø, der li
11 jan 2018

[caption id="attachment_16835" align="aligncenter" width="585"] Nogle af Danmarks Fiskeriforenings medlemmer holder til på den lille ø, Agersø, der ligger i Storebælt. Foto: fiskeritidende.[/caption]

Fiskerne i Agersø Fiskeriforening så med bange anelser frem mod 2017 for et år siden, og de bange anelser blev også til virkelighed, mener formanden Jan Rasmusen, når han her et år senere gør status over 2017.

- Året har været en stor nedtur, for det er os i indre farvande, der skal trynes. Først har de skåret kraftigt i torskekvoten, så fik de forlænget lukkeperioden, og nu det nye med ålestoppet. Det er jo os her i de indre farvande, det kommer til at gå ud over, fortæller Jan Rasmussen, som er bange for, hvordan det kommer til at gå fremadrettet med ålefiskeriet.

- Nu har de fået foden inden for med hensyn til ålen, så jeg er bange for, det kommer til at gå, lige som det gik med lukkeperioden for torsken, som i begyndelsen kun var i april måned. Nu er det de to bedste måneder, torskefiskeriet er lukket, og noget lignende kunne godt ske med ålefiskeriet, siger Jan Rasmussen.

Gode priser

Der har været et fornuftigt prisniveau på dansk fisk i år, og det har de også mærket - og nydt godt af - i Agersø. De gode priser har været med til at holde foreningens medlemmer oppe.

- Rødspætter og fladfisk har givet gode priser. Det har holdt os oven vande i år, for hvis vi ikke havde fået de priser, så var vi lukket, siger Jan Rasmussen.

De losser til et kølehus i Agersø, hvorefter auktionen i Hvide Sande kommer og henter fisken to gange om ugen. En ordning, som formanden gerne ser udvidet til næste år.

- Vi håber da, at de kan komme tre gange om ugen. Lige nu ser vi jo masser af fisk herude, og det er dejligt. Men desværre så går der ikke længe, før vi kan lægge vores fartøjer til kajen i et par måneder igen, fortæller Jan Rasmussen.

Køle- og fiskehus

Havnen i Agersø har både et kølehus og et fiskehus. Det er et stort plus for havnen. Men det har også været et hårdt år for havnens fiskehus.

- Det har ellers gået så godt for fiskehuset, men det kører også på pumperne nu. Det smitter jo af på det hele, når vi ikke kan få lov til at fiske. Der er ellers fisk nok derude, som vi kunne lave penge på, hvis vi fik lov. Men vi er desværre et glemt folkefærd, siger Jan Rasmussen.

Foreningen afholder generalforsamling sidst i januar måned, hvor man slår det sammen med generalforsamlingen i fiskehuset.

- Og derefter holder vi en fest, så har vi da lidt at se frem til, siger Jan Rasmussen.

 

Flere Nyheder