Det har været noget halvsløjt fiskeri i dag

[caption id="attachment_18236" align="alignright" width="300"] Det har været dårligt fiskeri efter rødspætter i et stykke tid nu, lyder det fra skippe
af Claus Kirkegaard
16 aug 2018

[]

Skipper Bo Balle ligger og slæber omkring 10 mil stik vest for Hvide Sande onsdag aften. Han er i gang med dagens sidste slæb. De første slæb var knap så gode.

- De første tre slæb var noget halvsløjt fiskeri. Det har givet omkring 500 kilo rødspætter og en kasse krøjfisk og en kasse isinger, siger Bo Balle, som har været i gang det meste af dagen.

- Jeg sejlede ud lidt før fire i morges og begyndte det første slæb omkring halv seks. Nu slæber jeg så lige en times tid mere til halv ti, og så regner jeg med at være i Hvide Sande ved elleve tiden. Så må man sige, at den dag er gået, lyder det fra Bo Balle.

Rødspættefiskeriet har faktisk ikke været godt i et stykke tid.

- Der har ikke rigtigt været rødspætter til trawlfiskeriet - hverken i foråret eller hen over sommeren. Det opvejes så heldigvis af bedre priser, så jeg kan godt lave en dagsløn på mit fiskeri, siger skipper.

Det kraftige blæsevejr i slutningen af sidste uge gav frygt for, at det skulle blive endnu værre at fiske nede omkring Hvide Sande.

- Vi frygtede det værste, for vinden var i nordvest, men det har faktisk vist sig, at det har givet en svag forbedring af fiskeriet. Nu må vi så se, om det holder ved.

Bo Balle og fartøjet RI 140 Balle er hjemhørende i Hvide Sande, men han fisker mange andre steder i løbet af en sæson.

- Jeg begyndte sæsonen med at fiske fra Grenaa i Kattegat efter tunger og lidt jomfruhummer. Senere tog jeg til Thyborøn i foråret, og så til Hvide Sande i løbet af sommeren, hvor jeg også har fået kølhalet. Det gør jeg hvert år, fortæller Bo Balle, som igen om en 14 dages tid gør klar til at rykke nordpå.

- Jeg tager til Hirtshals, hvor jeg fisker en måneds tid i Skagerrak, inden jeg sejler til Grenaa igen, slutter han.

Flere Nyheder