Det kan blive en hård Brexit

Det europæiske erhvervsliv er bekymrede for, at Storbritanniens manglende vilje til at få forhandlingerne om exit af EU igang, kan føre til det man ka
14 nov 2017

Det europæiske erhvervsliv er bekymrede for, at Storbritanniens manglende vilje til at få forhandlingerne om exit af EU igang, kan føre til det man kalder en ”hård Brexit”.

Det betyder, at der fra den første dag, hvor briterne ikke længere er medlem af EU, ingen aftaler er omkring samhandel, adgang og brug af arbejdskraft, blot for at nævne nogle eksempler. Hvis det bliver en hård Brexit vil det også betyde, at fiskerisektoren heller ikke får adgang til britisk farvand.

Derfor er det af overordentlig betydning, at der sker indrømmelser fra Strobritannien for at få en aftale i hus. Det får nu præsidenten for Business Europe, Emma Marcegaglia, til at udtryke bekymring.

”Erhvervslivet er ekstremt bekymret over det langsomme tempo i forhandlingerne og manglen på fremskridt kun en måned inden det afgørende topmøde i Bruxelles i december,” siger hun.

Business Europe er en organisation i Europa, hvor blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening er medlem, og som arbejder for vækst og konkurrencevilkår i Europa.

I Business Europe kræver man, at briterne nu kommer med konkrete udspil på de tre emner, som EU vil have løst, før man kan tale om en ny handelsaftale.

Også for Danmark har Brexit stor betydning for eksporten, hvor det værst mulige scenarie for over en tredjedel af dansk eksport til Storbritannien og dermed titusindvis af arbejdspladser er stærkt på vej til at blive virkelighed, skriver Børsen. Især for de danske fiskere og dansk fiskeindustri kan en hård Brexit blive en katastrofe.

Og frygten for en ”hård Brexit” får nu Dansk Industri til at advare virksomhederne, og derfor bør virksomhederne allerede nu begynde at tage højde for, hvad konsekvenserne af en ”hård Brexit” kan blive.

[box type="shadow" ]Kamp mod Theresa May At der ikke er fremskred i forhandlingerne om Brexit giver også internt hos de Konservative uro. Således er premierminister Theresa May under hårdt pres fra flere kanter, og der går således historier om, at der er en underskriftsindsamling i gang for at stille Theresa May overfor et mistillidsvotum. Børsen skriver ligeledes, at Theresa May er i krise. Hun trådte til, da David Cameron tabte Brexit-afstemningen, og siden har hun mistet stort flertal ved et parlamentsvalg, hun aldrig skulle have udskrevet, men det er ikke sikkert, at det er gået op for briterne, at en krise er på vej. [/box]

 

 

Flere Nyheder