Det kunne da have været bedre

[caption id="attachment_12454" align="aligncenter" width="620"] HM 228 Pondus[/caption] HM 228 Pondus ligger lige på grænsen mellem Skagerrak og No
17 jan 2016

[caption id="attachment_12454" align="aligncenter" width="620"]Hm 228 Pondus jan 2012 (2) HM 228 Pondus[/caption]

HM 228 Pondus ligger lige på grænsen mellem Skagerrak og Nordsøen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Anders Lyngbye til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Det er en ikke helt tilfreds skipper, som avisen får fat i.

- Det er sjette dag, vi er ude, og vi sejler hjem i aften. Den første dag lå vi i Skagerrak, ellers har vi ligget i norsk zone og fisket efter jomfruhummer. Men det har nu ikke været for godt på denne tur. Det har været blæsevejr. For at det skal være godt, skal vinden helst være i sydøst, så vi har ikke fået udnyttet kapaciteten. Vi kan have omkring 5,5 tons frossen jomfruhummer om bord, men det er vi ikke i nærheden af på denne tur, fortæller skipper Anders Lyngbye til Fiskeri Tidende.

De 4 mand plus en lærling om bord gør altså klar til en sidste dag på havet i denne omgang, inden de sætter kursen mod Hanstholm i aften.

- Vi sejler som sagt ind i aften. Vores jomfruhummer, som er frosset ned, bliver afhentet af Fishermen’s Factory, som vi har en fast aftale med. De tager alt, hvad vi kommer med af jomfruhummer. Det er som regel til en fast pris, men den kan svinge lidt – enten op eller ned. Derudover har vi vores bifangst – mørksej – som er søpakket. Det ryger på auktionen i Hanstholm, siger Anders Lyngbye.

Fiskeriet efter jomfruhummer fortsætter indtil sommer, hvor fartøjet rigger om til rødspættefiskeri.

- Vi har simpelthen ikke kvote nok på torsk og sej til at fiske efter jomfruhummer hele året. Så derfor rigger vi om til rødspætter i 2-3 måneder til sommer. Vi kan altid leje sej, men sidste år var det for dyrt. Det kostede det samme at leje, som vi fik for fisken. Og når man lejer fisk, lejer man levende vægt, mens man sælger renset vægt, så det var en dårlig forretning, siger Anders Lyngbye.

Flere Nyheder