Det tyder på en god, lang sæson

[caption id="attachment_9327" align="aligncenter" width="620"] E 727 Jette Kristine[/caption] Det er en yderst tilfreds skipper og ejer af E 727 Je
22 apr 2017

[]

Det er en yderst tilfreds skipper og ejer af E 727 Jette Kristine, Niels Arne Hounissen, der over for Fiskeri Tidende giver udtryk for en meget god start på tobis sæsonen.

- Nu er jeg selv lige vendt tilbage fra påskeferie, men de meldinger jeg har fået fra mit eget skib og fra mine kollegaer går på, at det har været den bedste start på tobis sæsonen i mange år. Der er mange fisk, og der er fisk på mange fiskepladser, hvilket naturligvis er en fordel, så vi ikke alle sammen ligger og fisker på de samme pladser, siger Niels Arne Hounissen, der håber på en god, lang tobis sæson.

- Med sådan en start tror jeg, vi kan forvente et par gode måneder foran os, siger Niels Arne Hounissen.

Prisen, som i øjeblikket ligger på en krone kiloet plus eventuelle tillæg, mener skipper er rimelig for tidspunktet, men han regner med, den vil stige henover sæsonen.

- Vi forventer prisstigninger i løbet af maj, når fisken bliver federe og dermed giver mere udbytte til fabrikkerne. Så alt i alt med mængder og priser ser vi frem til mulighederne for at tjene gode penge de næste måneder, siger Niels Arne Hounissen.

Med mange fartøjer på tobistogter, kan der komme kø ved fabrikkerne, når fartøjerne skal losse. Men Niels Arne Hounissen er glad for det system, som TripleNine A/S i Thyborøn har indført.

- Alle fartøjer kan dagligt rapportere til fabrikken, hvordan det går, hvor meget de har fanget og hvornår de eventuelt forventer, de vil være inde for at losse. Vi ved godt, at det er umuligt at undgå kø i en tobis sæson, men planlægningen er super, og det hjælper alle. Vi har før prøvet at vente 5-6 dage på at losse, og det har man ikke tid til, når sæsonen kører på højtryk. Så det nye system, hvor de også skriver ud, når der er ledige tider, er et positivt tiltag, siger Niels Arne Hounissen.

 

Flere Nyheder