DFPO bakker ministeriet op i kamp for tungekvote

Nyheden om, at ICES ikke vil give en ny anbefaling om tungekvoten for 2015 i Skagerrak og Kattegat, bliver modtaget med lige dele skuffelse og forundr
07 Feb 2015

Nyheden om, at ICES ikke vil give en ny anbefaling om tungekvoten for 2015 i Skagerrak og Kattegat, bliver modtaget med lige dele skuffelse og forundring i Danmarks Fiskeriforening PO. Derfor bakker DFPO da også op om, at Fødevareministeriet alligevel vil forsøge at overbevise EU-systemet om nødvendigheden af at få forhøjet tungekvoten.

Men formanden for Danmarks Fiskeriforening PO mener også, at ministeren og ministeriet skal have fokus på at få ændret på rådgivningen fremadrettet – altså udover 2015.

- Det er klart, at vi meget gerne ser en forhøjelse af kvoten for i år, men det er mindst lige så vigtigt, at de danske myndigheder laver en ekstra indsats for at få rettet op på rådgivningen fremadrettet. Vi kan ikke leve med de store udsving, der har været i negativ retning de senere år, og vi mener, at rådgivningen ikke tager højde for en række faktorer. Det skal der ændres på, og det skal ministeren og ministeriet kæmpe hårdt for, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder