DFPO byder Esben Lunde Larsen velkommen som ny minister 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udpeget Esben Lunde Larsen som afløser for Eva Kjer Hansen på posten som miljø- og fødevareminister. Udnævnelse
29 feb 2016

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udpeget Esben Lunde Larsen som afløser for Eva Kjer Hansen på posten som miljø- og fødevareminister. Udnævnelsen kom mandag kl. 13, og formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen, hilser den ny minister velkommen.

- Det har været vigtigt for Danmarks Fiskeriforening PO, at der hurtigst muligt blev udnævnt en ny minister, og vi hilser Esben Lunde Larsen velkommen på posten. Og vi ser naturligvis frem til, at vi hurtigst muligt kan få et møde med ministeren for at præsentere ham for de udfordringer, som dansk fiskeri står overfor, siger Svend-Erik Andersen.

Den nye minister er via sit tidligere arbejde i bl.a. Fødevareudvalget en god bekendt af dansk fiskeri, og Danmarks Fiskeriforening PO har allerede sendt et brev til Esben Lunde Larsen for at opfordre til et snarligt møde. Her bliver det understreget, at dansk fiskeri har fået lovning på et servicetjek i løbet af dette forår. Det skete i forbindelse med regeringens lancering af Landbrugs- og Fødevarepakken.

- Vi forventer, at dette arbejde vil bygge på fiskerierhvervets vækstinitiativ fra november 2014, ”Nye rammer, ny vækst”, og at arbejdet vil blive gennemført her i foråret med Danmarks Fiskeriforening PO som central part i arbejde, siger Svend-Erik Andersen.

Han peger mere generelt på, at dansk fiskeri lige nu er i en situation, hvor der er et godt grundlag for fiskeriet i form af fornuftige og stigende kvoter på en række vigtige arter, mens der samtidig er stigende priser for fisken og et fornuftigt omkostningsniveau.

Samtidig står dansk fiskeri over for nogle svære udfordringer netop nu. Meget tyder på at industrifiskeriet står over for en nul-kvote på tobis, og samtidig er fiskeriet i Østersøen presset af en biologisk uforsvarlig lukkeperiode, der tvinger især mindre fartøjer til kajen frem til den 1. april i år.

- Det er problemstillinger, der kræver politisk handling fra ministeren her og nu, og derfor må det være noget at det første, som Esben Lunde Larsen giver sig i kast med, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder