DFPO: Fiskerne skal have kompensation

De kystnære fiskere har afgørende brug for, at der her og nu bliver iværksat en kompensationsordning. Mange af fiskerne er allerede stoppet som følge
05 sep 2015

De kystnære fiskere har afgørende brug for, at der her og nu bliver iværksat en kompensationsordning. Mange af fiskerne er allerede stoppet som følge af, at de mister indtjening på grund af de skader, som sælerne forvolder på deres fangst, og mange flere kan være på vej.

- Vi har hele tiden argumenteret for, at fiskerne har brug for at blive kompenseret for de skader, som sælerne forvolder – både på fangsten og på redskaberne. En regulering vil være nødvendig for fiskeriet på længere sigt, men hvis fiskerne skal overleve her og nu, så er det nødvendigt med penge til at kompensere for det tab, som sælerne giver fiskerne, indtil vi kan få reguleret bestanden, siger Svend-Erik Andersen.

Han understreger, at der er tale om en midlertidig kompensationsordning, så fiskerne kan få kompensation for det fiskerne opfatter som en total mangel på regulering af sæler og komme på ret køl.

Som det bliver dokumenteret i en ny rapport, som Fiskeri Tidende omtalte i sidste uge – ”Kortlægning af sælskader i dansk fiskeri” – så er der mange fiskere, der mister store dele af deres normale omsætning på grund af sælernes hærgen.

- Det vigtigste for fiskerne lige nu og her er, at der rent politisk bliver afsat midler til en kompensation. De har brug for at vide, at de kan blive kompenseret for deres tab. Så må vi samtidig se på, hvordan kompensationsordningen kan fungere mest retfærdigt, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder