DFPO glæder sig over forhøjelse af brislingekvoten

Danmarks Fiskeriforening PO er fortsat kritisk over, at EU-systemet har været unødvendigt langsommeligt i forbindelse med at få sikret den nødvendige
15 okt 2015

Danmarks Fiskeriforening PO er fortsat kritisk over, at EU-systemet har været unødvendigt langsommeligt i forbindelse med at få sikret den nødvendige forhøjelse af brislingekvoten i Nordsøen. Men samtidig anerkender DFPO den indsats, der er lagt for dagen hos såvel minister som ministerium for at få forhøjelsen igennem og få den igennem så hurtigt, som det har været muligt.

- Jeg er meget glad for, at Eva Kjer Hansen som nytiltrådt minister meget hurtigt kunne se alvoren i det her, og at hun derefter arbejdede for at få forhøjelsen igennem så hurtigt som muligt, lyder det fra Jesper Juul Larsen, der er formand for IP-udvalget under Danmarks Fiskeriforening PO.

 

Et godt plaster på såret

Jesper Juul Larsen vurderer over for Fiskeri Tidende, at forhøjelsen for resten af 2015 vil have stor betydning for de danske industrifiskere.

- Vi har jo haft et forholdsvist dårligt industriår, fordi vi ikke fik lov til at fange så mange tobis tidligere på året. Derfor er kvoteforhøjelsen et godt plaster på såret for industrifiskerne, siger han og understreger, at han selvfølgelig gerne ville have haft en større kvote af tobis.

- Det har desværre bare ikke været muligt, men derfor er det jo bare ekstra godt, at vi nu har sikret fiskerne, at de har muligheden for at fange mere brisling end oprindeligt her i 2015, siger Jesper Juul Larsen.

Flere Nyheder