DFPO har haft møde med Esben Lunde Larsen om BREXIT

Allerede fredag ved middagstid fik formanden for Danmarks Fiskeriforening PO; Svend-Erik Andersen, et hastemøde med miljø- og fødevareminister Esben L
24 jun 2016

Allerede fredag ved middagstid fik formanden for Danmarks Fiskeriforening PO; Svend-Erik Andersen, et hastemøde med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Emnet var naturligvis nok det britiske nej til fortsat medlemskab af EU.

Ministeren kunne på mødet fortælle, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har nedsat en taskforce, hvor blandt dansk fiskeri kommer højt på dagsordenen. Meldingen var også, at det for Regeringen handler om at sikre danske interesser på fiskeriområdet.

- Det kan vi kun være tilfredse med. Og vi er glade for, at Regeringen tager fiskeriets udfordringer alvorligt, så dansk fiskeri bliver prioriteret, når de vigtige forhandlinger med briterne går i gang, siger Svend-Erik Andersen i forlængelse af mødet.

Læs også .

Han beretter, at den omtalte taskforce kommer i arbejdstøjet allerede fra næste uge, og at nøgleordet for det danske arbejde i forhold til fiskeriet bliver at sikre en fortsat adgang for danske fiskere til fiskeri i britisk farvand.

- Samtidig fik jeg understreget, at det er vigtigt for dansk fiskeri, at man undgår at skabe en unødig usikkerhed om fremtiden. Den fælles fiskeripolitik er fortsat gældende, og det betyder, at danske fiskere fortsat er sikret kvoter at fiske på – også i britisk farvand, siger Svend-Erik Andersen.

Mødet med Esben Lunde Larsen kom i stand i løbet af fredag formiddag, og der var også en medarbejder fra Danmarks Pelagiske PO med, så de to organisationer i dansk fiskeri kunne få lejlighed til at give udtryk for deres holdning over for miljø- og fødevareministeren samt Regeringen.

 

 

Flere Nyheder