DFPO kæmper fortsat for Østersøkompensation

I forlængelse af de voldsomme kvotereduktioner for torskefiskeriet i Østersøen i 2017 har Danmarks Fiskeriforening PO stillet krav om kompensation til
29 okt 2016

I forlængelse af de voldsomme kvotereduktioner for torskefiskeriet i Østersøen i 2017 har Danmarks Fiskeriforening PO stillet krav om kompensation til de fiskere, der bliver ramt og skal kæmpe for overhovedet at overleve det kommende år.

Det blev blandt andet fremført direkte overfor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på det møde, som DFPO arrangerede få dage efter Ministerrådets vedtagelse af fiskerimulighederne for 2017 i Østersøen. Og i denne uge var DFPO til et første møde i NaturErhvervstyrelsen i København for at komme videre med processen, der ifølge formanden for DFPO har meget høj prioritet for fiskeriet.

- Det er livsnødvendigt for fiskeriet i Østersøen, at der bliver fundet en løsning, så fiskerne kan komme igennem 2017. Vores sigte er, at fiskerne skal kunne forblive i deres erhverv, men det kræver, at der bliver mulighed for, at de kan få kompensation, siger formand for DFPO, Svend-Erik Andersen, der understreger, at behovet for støtte vil skulle imødekommes allerede fra indgangen af 2017.

- Vores hovedmål er, at kompensationsordningen kommer på plads så hurtigt som muligt, så fiskerne kan få en afklaring på deres fremtid, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder