DFPO kritiserer ministers håndtering af flagafmærkning

NaturErhvervstyrelsen har bedt om kommentarer fra Danmarks Fiskeriforening PO til en høring om ændrede flag-afmærkninger af garnredskaber, og det beny
24 feb 2015

NaturErhvervstyrelsen har bedt om kommentarer fra Danmarks Fiskeriforening PO til en høring om ændrede flag-afmærkninger af garnredskaber, og det benytter foreningen til at kritisere, at Dan Jørgensen allerede inden fristen for kommentarer udløb meldte de nye regler ud.

Der er således først frist for kommentarer i dag, den 24. februar, men allerede fredag i sidste uge bekendtgjorde fødevareministeren, at reglerne skulle ændres.

- Indledningsvist må DFPO undre sig over processen i denne høring, hvor vi kan konstatere, at Fødevareministeren i pressemeddelelse af 20. februar, meddeler, at Ministeren har besluttet, at der skal ske en anden afmærkning af ruser og garn, skriver DFPO bl.a. i sit svar til høringen.

I forhold til det konkrete – altså en ny flag-afmærkning af garnredskaber – er det DFPO’s opfattelse, at ”forslaget må handle om, at der findes en tydelig farve, der bruges til redskaber indenfor 100 meter”.

Videre skriver DFPO:

”For ikke at skabe forvirring foreslås, at der indføres ét flag for lovlige redskaber inden for 100 meter. I tilslutning hertil foreslås, at man på bundgarn der går op på land kan påsættes et flag af samme farve, så sportsfiskere og andre ikke er i tvivl om, at det er lovligt udsatte redskaber.”

Afmærkningsreglerne er blevet aktuelle i forbindelse med de lystfiskerinitiativer, som Dan Jørgensen har fremlagt – bl.a. i forhold til Bornholm, hvor han ønsker et omsætningsforbud for havørred og at erhvervsfiskernes garn og ruser skal endnu længere fra land end tilfældet er i dag.

Flere Nyheder