DFPO og DPPO vil certificere industrifiskeriet

Danmarks Fiskeriforening PO og Danmarks Pelagiske PO er gået sammen om at sætte gang i certificeringsprocessen af tre industrifiskerier. Det drejer si
18 Apr 2015

Danmarks Fiskeriforening PO og Danmarks Pelagiske PO er gået sammen om at sætte gang i certificeringsprocessen af tre industrifiskerier. Det drejer sig om tobisfiskeriet samt fiskeriet efter sperling og brisling, som de to organisationer vil have det blå MSC-stempel til.

Årsagen til man starter med certificeringsprocessen er, at der i akvakulturen er en spirende interesse for at få certificeret opdræt af fx laks, ørred og andre arter. Inden for opdræt er den førende certificeringsstandard ASC, og her bliver der nu stillet krav om, at foderet skal være bæredygtigt – og det gør det nødvendigt at få certificeret industrifiskeriet, så det kan leve op til ASC-kravene.

- Fisk der bliver fanget i de europæiske fiskerier bliver brugt i fiskemel og fiskeolie i foder til opdrætsfarme både i Europa og længere væk. Når nu disse fiskerier søger om MSC-certificeringen vil det ikke alene øge udbuddet af certificerede forsyninger, men det vil forhåbentlig opmuntre andre udbydere i Europa og andre steder til også at gå efter certificering, siger Bas Geerts, der er direktør i ASC til magasinet Fish Farming Expert.

 

Flere Nyheder