DFPO opfordrer Fiskeristyrelsen til uddeling af fiskekvoter

[caption id="attachment_16955" align="aligncenter" width="578"] Det er tid til at få uddelt den fisk, der ligger over fra sidste års fiskeri i form af
15 feb 2018

[caption id="attachment_16955" align="aligncenter" width="578"] Det er tid til at få uddelt den fisk, der ligger over fra sidste års fiskeri i form af flex, lyder det fra DFPO. Arkivfoto: renedandanell[/caption]

Fleks på uopfiskede kvoter for 2017 og fleks for 2019 bør give uddeling af fisk. DFPO vil have fisken delt ud hurtigt

Sidste år kneb det med at få fiskekvoterne opfisket, da de ikke blev delt ud tids nok til at fiskerne kunne nå at fange fisken. Derfor står der stadig en mængde uopfiskede fisk fra 2017, der kan fiskes i 2018. Der er tale om fleks-ordningen, der sikrer, at man for mange kvoter kan overføre 10 procent fra det ene år til det næste.

Danmarks Fiskeriforening opfordrede i slutningen af sidste år Fiskeristyrelsen til at dele fisken ud hurtigt. Det er endnu ikke sket, og derfor lyder opfordringen igen fra Danmarks Fiskeriforening PO om, at at dele de mængder ud, der er i Fiskefonden plus mængder til fleks.

- Fisken skal deles ud med det samme. Det er vigtigt, at fiskerne ved, hvad de har at holde sig til fra årets start. Hvis man ønsker de danske kvoter udnyttet, så er er kvotefleks et vigtigt redskab. De kvoter, der er 10 procent fleks på fra 2017, de kan ihvertfald uddeles med det samme, siger Svend-Erik Andersen, formand for DFPO.

Muligheden er til stede for at uddele de 10 procent fleks, der henstår for 2017, og DFPO opfordrer også til, at man kigger fremad mod 2019, for de arter hvor der er mulighed for fleks.

- DFPO har de sidste par år arbejdet på, at fisken deles ud på så tidligt et tidspunkt som muligt. Allerhelst fra årets start. Vi lægger alt det tryk på, vi kan for at få den uddelt, siger underdirektør Ole Lundberg Larsen fra DFPO.

Sidste år blev en del af restkvoterne uddelt så sent, at vejr og manglende fiskemuligheder på grund af sæson gjorde, at det simpelthen ikke var muligt at opfiske kvoten. Og det har en konsekvens for både fiskerens økonomi, men også de virksomheder i land, der er afhængige af tilførslerne af fisken.

 

 

 

 

Flere Nyheder