DFPO sætter gang i certificering af blåmuslinger

Danmarks Fiskeriforening PO har nu indledt sin egen certificeringsproces for fiskeriet af blåmuslinger og hjertemuslinger i Limfjorden. Fiskeriet på b
13 feb 2015

Danmarks Fiskeriforening PO har nu indledt sin egen certificeringsproces for fiskeriet af blåmuslinger og hjertemuslinger i Limfjorden. Fiskeriet på blåmuslinger er allerede certificeret af MSC – Marine Stewardship Council – for virksomheden Vilsund Blue, men i fremtiden vil altså også DFPO have en MSC-certificering – der så også kommer til at dække hjertemuslinger.

Fiskeriet på især blåmuslinger er meget vigtigt for fiskerne i Limfjorden. Fiskeriet i Limfjorden på blåmuslinger og hjertemuslinger bliver udført af 31 fartøjer og foregår året rundt, men hovedparten af landingerne sker i foråret og i efteråret.

- For fiskeriet på blåmusling- og hjertemusling i Limfjorden vil MSC-certificeringen åbne op for et udvidet salg, ikke mindst i Skandinavien. Her er det et stort fokus på bæredygtighed og kvalitet, siger Jonathan Broch Jacobsen fra DFPO.

Flere Nyheder