DFPO stopper oplagringsordning for rødspætter

De seneste år har Danmarks Fiskeriforening haft en åben oplagringsordning, der har været gældende for 4’er rødspætter i kvaliteterne E og A. Det har b
25 jun 2017

De seneste år har Danmarks Fiskeriforening haft en åben oplagringsordning, der har været gældende for 4’er rødspætter i kvaliteterne E og A. Det har betydet, at Danmarks Fiskeriforening har haft mulighed for at opkøbe rødspætter, der er landet af foreningens medlemmer, og som ikke har kunne opnå en forudbestemt ”udløserpris”.

Men da priserne på rødspætterne – også 4’erne kvaliteterne E og A – igennem længere tid har ligget på et ganske fornuftigt leje, har PO-udvalget under Danmarks Fiskeriforening besluttet at indstille ordningen. Det sker, så det træder i kraft fra og med den 1. juli i år.

- Vi har over det seneste halvandet år kun opkøbt ganske små mængder rødspætter, men vi mener, at det ikke længere er nødvendigt at opretholde ordningen for vores medlemmer, når vi ser på prisudviklingen, fortæller formand for PO-udvalget og næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kurt S. Madsen.

Den såkaldte udløserpris for 4’er rødspætter kvaliteter E og A er på 5,68 kroner kiloet, og der har igennem et stykke tid været langt fra auktionspriserne og ned til udløserprisen.

- Så når den åbne oplagringsordning ikke bliver benyttet, så giver det ikke længere mening, at Danmarks Fiskeriforening skal opretholde udgifterne til administration af ordningen, konkluderer Kurt S. Madsen, der selvfølgelig understreger, at man er parat til at genindføre ordningen, hvis det bliver nødvendigt på grund af faldende priser.

 

Flere Nyheder