DFPO var årvågen og sikrede flere torsk

[caption id="attachment_9965" align="alignright" width="264"] DFPO fik ændret rådgivningen for torsk i den vestlige Østersø[/caption] Det er ingen
09 aug 2015

[caption id="attachment_9965" align="alignright" width="264"]Den norske kysttorsk har det ikke godt. Foto: IMR/No DFPO fik ændret rådgivningen for torsk i den vestlige Østersø[/caption]

Det er ingen hemmelighed at Danmarks Fiskeriforening PO arbejder for at sikre de danske fiskere de bedste betingelser for at udøve deres erhverv. Fundamentet for fiskerne er selvfølgelig råvaregrundlaget, og derfor kigger Danmarks Fiskeriforening PO’s konsulenter det omfattende og komplicerede datagrundlag, som ICES laver deres rådgivning ud fra, grundigt efter i sømmene. Det arbejde har senest ført til, at ICES har opjusteret deres rådgivning for 2016 for torsk i den vestlige Østersø. Det er tilmed en justering, som er på et væsentligt niveau, idet den løfter rådgivningen for vestlig Østersøtorsk med hele 45 procent.

- Der er faktisk tale om en rådgivning, der afviger ganske betydeligt fra den første rådgivning. I første omgang foreslog ICES, at den anbefalede fangst skulle være 5.385. Nu har ICES op- justeret den til 7.797 tons, fortæller chefkonsulent og biolog i Danmarks Fiskeriforening PO Michael Andersen, der har gjort ICES opmærksom på, at rådgivningen i hans øjne var givet på et forkert grundlag.

- Jeg har ved flere lejligheder påpeget, at man havde lagt nogle forkerte antagelser til grund for rådgivningen for torsk i den vestlige Østersø. Det gjorde jeg senest opmærksom på ved dialogmødet i Taulov sidst i juni omkring rådgivningen for 2016, og det har nu fået ICES til at ændre rådgivningen, siger Michael Andersen.
Den øgede mængde torsk i rådgivningen betyder i kroner og ører små 30 millioner kroner.

Flere Nyheder