DFPO: Vi skal have mere danskfanget fisk til forbrugerne

[caption id="attachment_14340" align="alignright" width="301"] Forbrugerne skal have mulighed for at købe mere danskfanget fisk. Foto: Ole Iversen.[/c
14 sep 2016

[]

Danmarks Fiskeriforening PO har igennem et stykke tid arbejdet med at lancere et mærke, der overfor forbrugerne skal signalere, at der er tale om danskfanget fisk, når de skal købe deres fisk. Men det kræver, at fx detailhandlen og restauranter får øjnene op for, at der er behov for mere danskfanget fisk – det er nemlig ikke tilfældet i dag.

Det var årsagen til, at DFPO for nylig lavede et stævnemøde for op- og indkøbere på Food Festival 2016 i Aarhus. De blev sat overfor hinanden, så de kunne komme i dialog med hinanden med det mål for øje, at de danske fiskere skal få lettere ved at afsætte deres fisk – og selvfølgelig få afsat mere af deres fisk.

- Vi gør det her for at give vores bidrag til, at der bliver solgt noget mere danskfanget fisk til de danske forbrugere. Vi skal have noget mere dansk fisk på banen – det er det, som det handler om, forklarer Ivan Krarup Jensen, der er sekretariatschef i Danmarks Fiskeriforening PO.

På Food Festival 2016 lykkedes det for DFPO at samle opkøbere, eksportører, forarbejdningsfolk samt nogle enkelte fiskere og få dem sat sammen med nogle af indkøberne ude fra detailhandlen, fortæller Ivan Krarup Jensen.

Han nævner, at indkøbersiden på arrangementet var folk fra fx COOP og Dansk Supermarked, men at der også var åbent for restauratører og folk fra engros-ledet.

- Det vigtigste for os her og nu er, at vi har været med til skabe kontakten mellem op- og indkøbere. Det er grundlaget for, at de kan komme i dialog med hinanden og på sigt skabe noget forretning ud af den danskfangede fisk, siger Ivan Krarup Jensen og åbner for, at DFPO vil arbejde videre ad den vej.

- Vi skal evaluere på selve arrangementet, og hvis det viser sig, at der er interesse for at gentage det – enten her på Food Festival eller i en anden sammenhæng – så er vi klar til at bruge energi på det. I sidste ende er det jo noget, der vil komme vores medlemmer til gavn. Det er derfor, at vi gør det.

Flere Nyheder