DFPO vil have MSC på torsk

Den markante fremgang for bestandene af torsk i både Nordsøen og Skagerrak får nu Danmarks Fiskeriforening PO til at gå efter en MSC-certificering på
05 Jul 2015

Den markante fremgang for bestandene af torsk i både Nordsøen og Skagerrak får nu Danmarks Fiskeriforening PO til at gå efter en MSC-certificering på fiskerierne. Det er en hensigten, at certificeringen både skal kunne dække trawl og garn, lyder det fra DFPOs næstformand, Kurt S. Madsen.

- Det, som vi bestyrkes af, er at bestanden har været i konstant stigning i de sidste syv år. Så vi forventer ikke, der kommer nogle knuder på snoren, siger Kurt Madsen, der også er formand for PO-udvalget i DFPO.

Der er tale om et fiskeri, der i 2014 lå på en bruttoomsætning på op mod 200 mio. kroner, og som på grund af dens historik hidtil ikke har levet op til kravene for MSC. Nu viser den seneste rådgivning fra ICES, at der er grobund for optimisme omkring muligheden.

- Vi ved godt, der går et godt tidsrum med at få MSC. Vi kan ikke skrive årstal på det, men vi vil gerne starte, siger Kurt Madsen.

Flere Nyheder